Την Πέμπτη ανοίγει τις πύλες του το πρώτο πάρκο γυμνιστών στο Παρίσι σε μια έκταση 7.300 τετραγωνικών μέτρων.
Το πάρκο θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση μέχρι τις 15 Οκτωβρίου στο 12ο διαμέρισμα και συγκεκριμένα στην περιοχή Bois de Vincennes.
Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ενώ τις επόμενες ημέρeς το «γυμνό» πάρκο θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 19:30 το βράδυ.
Σύμφωνα με τον σύμβουλο της δημάρχου της γαλλικής πρωτεύουσας στο πάρκο θα μπουν ειδικές πινακίδες στις οποίες θα αναγράφεται ότι το πάρκο είναι ειδικά προορισμένο για τους γυμνιστές καθώς και ότι απαγορεύονται οι επιδειξίες.
Κλείσιμο
«Χαίρομαι πάρα πολύ, είναι μια επιπλέον ελευθερία για τους λάτρεις της φύσης» πρόσθεσε ο ίδιος.
Από την πλευρά τους οι γυμνιστές σχολίασαν ότι αυτό δείχνει το πόσο ανοιχτόμυαλο είναι το Παρίσι.
Προς το παρόν οι γυμνιστές συγκεντρώνονται στην πισίνα Roger Le-Gall, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη βράδυ, αλλά τα μέλη του Συλλόγου Γυμνιστών του Παρισιού υποστήριζαν πως οι εγκαταστάσεις είναι μικρές και οι ίδιοι περιορίζονται.
Δείτε βίντεο: «Βυζάκια έξω» στο Παρίσι: Ανοίγουν πάρκο 7.300τ.μ. μόνο για γυμνιστές
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.