Βίντεο: Νότια Κορέα και Ιαπωνία απαντούν στον Κιμ με βομβαρδισμούς και ασκήσεις

Βίντεο: Νότια Κορέα και Ιαπωνία απαντούν στον Κιμ με βομβαρδισμούς και ασκήσεις

Η Σεούλ διέταξε ασκήσεις βομβαρδιστικών κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών - Επικοινωνία μεταξύ Ν. Κορέας και ΗΠΑ - Στρατιωτικές ασκήσεις διέταξε η Ιαπωνία

Βίντεο: Νότια Κορέα και Ιαπωνία απαντούν στον Κιμ με βομβαρδισμούς και ασκήσεις
Επιδεικνύοντας τη στρατιωτική της δύναμη στη Βόρεια Κορέα, η Νότια Κορέα διεξήγαγε ασκήσεις βομβιστικών επιθέσεων λίγες μόνο ώρες μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μέσης απόστασης που φέρεται να έπεσε σε ιαπωνικά ύδατα
.

Η επίδειξη δύναμης, που διατάχθηκε από τον νοτιοκορεατικό πρόεδρο Μουν Τζε-ιν, περιλάμβανε τέσσερα αεριωθούμενα μαχητικά F15K, τα οποία έριχναν βόμβες πολλαπλών δυνατοτήτων, τύπου MK84, σε σκοπευτήριο κοντά στα δια-κορεατικά σύνορα στο Taebaek, δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Νότιας Κορέας σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Κλείσιμο
Ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου, του Μουν, Γιουν Γιουνγκ-τσαν δήλωσε ότι οι ασκήσεις βομβαρδισμού διατάχθηκαν αμέσως μετά τη σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, όπου συζητήθηκαν πιθανά μέτρα αντιμετώπισης που θα μπορούσε να πάρει η Σεούλ εναντίον της πρόκλησης βαλλιστικών πυραύλων της Πιονγκγιάνγκ.



«Εκτιμήσαμε τις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας ως εξαιρετικά σοβαρές και αποφασίσαμε να διατηρήσουμε μια άγρυπνη στάση ενόψει της δυνατότητας πρόσθετων προκλήσεων της Βόρειας Κορέας», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Λίγο μετά τη σύγκληση του Σουμβουλίου Ασφαλείας, ο διευθυντής εθνικής ασφάλειας της Νότιας Κορέας, Τσουνγκ Εουι-γιονγκ, κάλεσε το Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Χάουαρντ ΜακΜάστερ, για να συζητήσουν το περιστατικό, αναφέρει το Yonhap. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο ΜακΜάστερ σημείωσε ότι «ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε πλήρως την πολιτική του κ. Μουν προς τη Βόρεια Κορέα και την ανταπόκριση της κορεατικής κυβέρνησης στις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Κανγκ Κιουνγκ-γουα, συζήτησε εν τω μεταξύ το γεγονός με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον. Οι διπλωμάτες συμφώνησαν να επιδιώξουν πρόσθετες κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Πιονγιάνγκ, ανέφερε το Yonhap.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί την Τρίτη, αλλά η ώρα της συνάντησης δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

«Η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία ζήτησαν από κοινού από το Συμβούλιο Ασφαλείας τη διεξαγωγή έκτακτης συνάντησης για την αντιμετώπιση της εμφάνισης απειλών για ειρήνη και ασφάλεια», δήλωσε στο Yonhap αξιωματούχος του υπουργείου εξωτερικών της Νότιας Κορέας.

Τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα υποστήριξαν τον τελευταίο γύρο κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της Πιονγιάνγκ -αν και η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν προσφέρει το δικό τους οδικό χάρτη για έξοδο από την τρέχουσα κρίση. Η κινεζο-ρωσική πρωτοβουλία «διπλού παγώματος» , την οποία καλωσόρισε η Γερμανία αλλά απορρίφθηκε σθεναρά από την Ουάσινγκτον, προτείνει η Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και τις πυρηνικές της δραστηριότητες, ενώ οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα σταματήσουν ταυτόχρονα τα πολεμικά τους παιχνίδια στην περιοχή.

Καθώς η Νότια Κορέα ανταποκρίθηκε στην τελευταία πρόκληση του Πιονγκγιάνγκ, η Ιαπωνική Αεροπορική Αυτοάμυνα (JASDF) διοργάνωσε μια προγραμματισμένη άσκηση πυραύλων Patriot εδάφους-αέρος.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης