Ανησυχία στις Φιλιππίνες: Εκπαιδεύουν τους πολίτες για πυρηνική επίθεση

Ανησυχία στις Φιλιππίνες: Εκπαιδεύουν τους πολίτες για πυρηνική επίθεση

Ενημέρωση μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου - Οι εντολές για τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν αν εκδηλωθεί επίθεση

Ανησυχία στις Φιλιππίνες: Εκπαιδεύουν τους πολίτες για πυρηνική επίθεση
Σειρήνες πολέμου, απειλές για πυρηνικό ολοκαύτωμα, νέα όπλα, βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύονται για επίδειξη δύναμης... Η Ασία και η ευρύτερη περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Η ευθεία απειλή του Βορειοκορεατή ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν για χτύπημα στη νήσο Γκουάμ, όχι απλά θεωρήθηκε επικίνδυνη από τις ηγεσίες των ασιατικών κρατών της περιοχής, αλλά έθεσε σε κατάσταση υψίστου συναγερμού τις υπηρεσίες τους. Στις Φιλιππίνες, η κυβέρνηση του Ροντρίγκο Ντουτέρτε προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντας τους πολίτες για το ενδεχόμενο πυρηνικής επίθεσης στην περιοχή.

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Ειρηνικού, με τη διαμάχη μεταξύ
Ηνωμένων Πολιτειών και Βόρειας Κορέας να εξελίσσεται -προς το παρόν- σε έναν διαγωνισμό επίδειξης βαλλιστικών πυραύλων και οπλικών συστημάτων και απειλές εκατέρωθεν, αλλά και ο οικονομικό-εμπορικός πόλεμος που κυοφορείται μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με απρόβλεπτες συνέπειες, έχουν δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στον πλανήτη.

Κλείσιμο
Η νήσος Γκουάμ, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο μετά την απειλή του Κιμ Γιονγκ Ουν, βρίσκεται ανοιχτά στη Θάλασσα των Φιλιππίνων, γεγονός που θέτει το μεγάλο νησιωτικό σύμπλεγμα εντός της σφαίρας επιρροής μίας ενδεχόμενης πυρηνικής έκρηξης.



Η κυβέρνηση Ντουτέρτε, με διάγγελμα της αρμόδιας υπηρεσίας, ενημέρωσε μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου τους πολίτες των Φιλιππίνων για τον κίνδυνο που υφίσταται και έδωσε τατ τρία βασικά βήματα που πρέπει να γίνουν, αν συμβεί το χειρότερο σενάριο. Βάσει των οδηγιών: 

1)Κανείς δεν πρέπει να κοιτάξει τη λάμψη στον ουρανό, διότι εγκυμονεί σοβαρότατος κίνδυνος να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στα μάτια.
2)Να πλυνουν άπαντες το σώμα τους με σκέτο νερό, δίχως να χρησιμοποιήσουν σαπούνια ή άλλα προϊόντα.
3)Να παραμείνουν στις οικίες τους με κλειστά παράθυρα για 24 έως 48 ώρες τουλάχιστον.


Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων δεν περιορίστηκε στο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό «διάγγελμα». Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας της κυβέρνησης, έστειλε οδηγίες σε όλους τους κατοίκους που διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook.

Προς το παρόν, η αντιπαράθεση έχει περιοριστεί σε επίπεδο λεκτικών απειλών και επιδείξεων, καθώς και παράθεσης θέσεων στον ΟΗΕ. Η κατάσταση, ωστόσο, παραμένει έκρυθμη στην περιοχή, γεγονός που έχει θορυβήσει έντονα τους αρκετούς χιλιάδες Φιλιππινέζους που βρίσκονται ως μετανάστες στην Ελλάδα.

Μέλος της φιλιππινέζικης κοινότητας στην Ελλάδα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας. «Βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή με τους συγγενείς και τους φίλους μας εκεί. Δεν φοβούνται, αλλά η ανησυχία είναι έκδηλη. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα. Είμαστε πολύ προβληματισμένοι για τους ανθρώπους μας...».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης