PROTOTHEMA

Κόσμος

Επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας

«Έφυγε» σε ηλικία 101 ετών ο πατριάρχης της δυναστείας Ροκφέλερ

«Έφυγε» σε ηλικία 101 ετών ο πατριάρχης της δυναστείας Ροκφέλερ

Απεβίωσε την ώρα που κοιμόταν στο σπίτι του, στο Pocantico Hills - Γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 1915 και δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές αυτοκρατορίες στον κόσμο

Απεβίωσε πλήρης ημερών ο πατριάρχης μίας εκ των μεγαλυτέρων οικονομικών δυναστειών στον κόσμο, Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ιδρυτής της ομώνυμης αυτοκρατορίας και εμπνευστής του μεγάλου επιχειρηματικού πλάνου που κατέκτησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο.


Ο Ντέιβιντ Ρόκφελερ «έφυγε» σε ηλικία 101 ετών, καθώς κοιμόταν στο σπίτι του στο Pocantico Hills. Ο εκπρόσωπος της μεγάλης οικογένειας επιβεβαίωσε την απώλεια.

Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ με το βιβλίο της βιογραφίας τουΟ «πατριάρχης» της μεγάλης δυναστείας γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, στις 12 Ιουνίου 1915 και μέχρι το 2004 ήταν ο ενεργός και αδιαμφισβήτητος «πατριάρχης», καθώς όλες οι αποφάσεις, από τις μικρότερες έως τις μεγαλύτερες τύγχαναν της έγκρισής του. Οι βασικές ενασχολήσεις της οικογένειας ήταν στον τραπεζικό τομέα, αλλά και επενδύσεις σε εμπορικά κέντρα ανά τον κόσμο, ιδιαίτερα όμως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν επίσης μεγάλος φιλάνθρωπος, δίχως να διαφημίζει το έργο του. Σπούδασε στο οικονομικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στο Χάρβαρντ.

Η προσωπική περιουσία του μεγάλου επιχειρηματία και επενδυτή ανήλθε το 2017 στα 3,3 δισ. δολάρια. Η δυναστεία έχει περιέλθει στην κυριότητα των παιδιών του, Τζον Ντέιβιντ Ροκφέλερ και Άμπι Όλντριτζ Ροκφέλερ και των εγγονιών του Τζον Ντέιβιντ Ροκφέλερ και Λάουρα Σπέλμαν Ροκφέλερ.

Το διάσημο εμπορικό κέντρο Ροκφέλερ στη Νέα ΥόρκηΤο 1946 εντάχθηκε στο συμβούλιο της Chase National Bank, της οποίας πρόεδρος ήταν ο θείος του Γουίνθροπ Όλντριτζ. Επί των ημερών του υπογράφηκαν συνεργασίες με κολοσσούς του αμερικανικού επιχειρηματικού τοπίου, μεταξύ των οποίων και η EXXON Mobil.

Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ ξεκίνησε την πορεία του ως βοηθός διευθυντής. Στις αρμοδιότητές του ήταν οι επενδύσεις σε προϊόντα όπως ο καφές, η ζάχαρη και τα μέταλλα. Το 1960 έγινε πρόεδρος της τράπεζας. Από το 1969 ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Chase Manhattan, όπου και παρέμεινε μέχρι το 1981. Παρέμεινε μέχρι το θάνατό του ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας.

Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ σε ομιλία τουΤο 1960, ο Ροκφέλερ και άλλοι επιχειρηματίες, ίδρυσαν την International Advisory Committee. Διετέλεσε πρόεδρός της μέχρι το 1999 και ακολούθησε η συνεργασία με την JP Morgan, δημιουργώντας ένα τεράστιο δίκτυο με πάνω από 50.000 συνεργασίες σε όλον τον κόσμο.

Ο Ροκφέλερ διατηρούσε στενές σχέσεις με όλους τους Αμερικανούς προέδρους στη διάρκειά της ζωής του, καθώς με μεγάλο αριθμό γερουσιαστών, καθορίζοντας εν πολλοίς τις αποφάσεις του. Η δυναστεία του παραμένει μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, απασχολώντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε κάθε είδους δραστηριότητα.

Ο Ροκφέλερ (αριστερά στη φωτό) στο ξεκίνημα της πορείας τουΣυμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

ΠΕΛΑΣΓΟΣ21/03/201701:38

Δεν μπορώ να γελάσω ούτε να σχολιάσω ειρωνικά τον θάνατο ανθρώπου ,αλλά ο συγκεκριμένος εκεί που πάει θα κριθεί και θα κριθεί πολύ καλά ,εκεί ψηλά που δεν μπορεί να έχει ούτε φράγκα ούτε τους δικηγόρους

Απάντηση
rock fellow20/03/201722:39

... και δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές αυτοκρατορίες στον κόσμο... ΟΧΙ δεν δημιούργησε, αλλά συνέχισε και ανέπτυξε την αυτοκρατορία που ίδρυσε ο παππούς, και του κληροδότησε ο πατέρας του. Ιδρυτής ο παππούς John Davison Rockefeller Sr. (1839 - 1937 ) Net worth US $392 billion (in 2016 dollars) Όταν οι επίσημες πηγές αναφέρουν 400 δισεκατομμύρια φανερά του παππού - υπολόγιζε τρισεκατομμύρια (* οι πρέσσες της Φέντεραλ δικές τους είναι ) Πατέρας -John Davison Rockefeller Jr. ( 1874 -1960). Φημολογείται ότι από κοινού με τους Ρόθτσιλντ ίδρυσαν την Κοινωνία των Εθνών, και κατόπιν τα Ηνωμένα Έθνη. Σύζυγος αυτού η Abby κόρη του Senator Nelson W. Aldrich. Ο Γερουσιατής Nelson W. Aldrich έφερε το νομοσχέδιο στο Κογκρέσο με το οποίο ιδρύθηκε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Διαβάζεται σαν μυθιστόρημα ο τρόπος που οργανώθηκε η σύσκεψη στο: Jekyll island club της Georgia με πρωταγωνιστές τους Ροκφέλλερ, τον Τζ.Π. Μόργκαν, Βάρμπουργκ, τον Nelson W. Aldrich κ.ά. Στην τελευταία φωτογραφία η κυρία πρέπει αν δεν κάνω λάθος να είναι η σύζυγος του Φ. Ρούζβελτ. Το 2014 έχασε τον δευτερότοκο γιό του Richard Rockefeller σε αερπορικό ατύχημα. Τελευταίο υπήρξε αδελφικός φίλος του Σταύρου Νιάρχου, του οποίου το ίδρυμα προσέφερε 100+εκατομμύρια δολλάρια για την επέκταση του Ροκφέλλερ πανεπ/μίου στην ΝΥ. ( Όπου Jekyll island club = ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ )

Απάντηση
Alex Jones20/03/201721:12

Και κλάμα οι μασόνοι....

Απάντηση
next20/03/201719:42

soros.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία