«Έφυγε» σε ηλικία 101 ετών ο πατριάρχης της δυναστείας Ροκφέλερ

«Έφυγε» σε ηλικία 101 ετών ο πατριάρχης της δυναστείας Ροκφέλερ

Απεβίωσε την ώρα που κοιμόταν στο σπίτι του, στο Pocantico Hills - Γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 1915 και δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές αυτοκρατορίες στον κόσμο

«Έφυγε» σε ηλικία 101 ετών ο πατριάρχης της δυναστείας Ροκφέλερ
Απεβίωσε πλήρης ημερών ο πατριάρχης μίας εκ των μεγαλυτέρων οικονομικών δυναστειών στον κόσμο, Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ιδρυτής της ομώνυμης αυτοκρατορίας και εμπνευστής του μεγάλου επιχειρηματικού πλάνου που κατέκτησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο.

Ο Ντέιβιντ Ρόκφελερ «έφυγε» σε ηλικία 101 ετών, καθώς κοιμόταν στο σπίτι του στο Pocantico Hills. Ο εκπρόσωπος της μεγάλης οικογένειας επιβεβαίωσε την απώλεια.

Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ με το βιβλίο της βιογραφίας του

Κλείσιμο


Ο «πατριάρχης» της μεγάλης δυναστείας γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, στις 12 Ιουνίου 1915 και μέχρι το 2004 ήταν ο ενεργός και αδιαμφισβήτητος «πατριάρχης», καθώς όλες οι αποφάσεις, από τις μικρότερες έως τις μεγαλύτερες τύγχαναν της έγκρισής του. Οι βασικές ενασχολήσεις της οικογένειας ήταν στον τραπεζικό τομέα, αλλά και επενδύσεις σε εμπορικά κέντρα ανά τον κόσμο, ιδιαίτερα όμως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν επίσης μεγάλος φιλάνθρωπος, δίχως να διαφημίζει το έργο του. Σπούδασε στο οικονομικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στο Χάρβαρντ.

Η προσωπική περιουσία του μεγάλου επιχειρηματία και επενδυτή ανήλθε το 2017 στα 3,3 δισ. δολάρια. Η δυναστεία έχει περιέλθει στην κυριότητα των παιδιών του, Τζον Ντέιβιντ Ροκφέλερ και Άμπι Όλντριτζ Ροκφέλερ και των εγγονιών του Τζον Ντέιβιντ Ροκφέλερ και Λάουρα Σπέλμαν Ροκφέλερ.

Το διάσημο εμπορικό κέντρο Ροκφέλερ στη Νέα Υόρκη



Το 1946 εντάχθηκε στο συμβούλιο της Chase National Bank, της οποίας πρόεδρος ήταν ο θείος του Γουίνθροπ Όλντριτζ. Επί των ημερών του υπογράφηκαν συνεργασίες με κολοσσούς του αμερικανικού επιχειρηματικού τοπίου, μεταξύ των οποίων και η EXXON Mobil.

Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ ξεκίνησε την πορεία του ως βοηθός διευθυντής. Στις αρμοδιότητές του ήταν οι επενδύσεις σε προϊόντα όπως ο καφές, η ζάχαρη και τα μέταλλα. Το 1960 έγινε πρόεδρος της τράπεζας. Από το 1969 ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Chase Manhattan, όπου και παρέμεινε μέχρι το 1981. Παρέμεινε μέχρι το θάνατό του ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας.

Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ σε ομιλία του



Το 1960, ο Ροκφέλερ και άλλοι επιχειρηματίες, ίδρυσαν την International Advisory Committee. Διετέλεσε πρόεδρός της μέχρι το 1999 και ακολούθησε η συνεργασία με την JP Morgan, δημιουργώντας ένα τεράστιο δίκτυο με πάνω από 50.000 συνεργασίες σε όλον τον κόσμο.

Ο Ροκφέλερ διατηρούσε στενές σχέσεις με όλους τους Αμερικανούς προέδρους στη διάρκειά της ζωής του, καθώς με μεγάλο αριθμό γερουσιαστών, καθορίζοντας εν πολλοίς τις αποφάσεις του. Η δυναστεία του παραμένει μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, απασχολώντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε κάθε είδους δραστηριότητα.

Ο Ροκφέλερ (αριστερά στη φωτό) στο ξεκίνημα της πορείας του



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης