Αγγλία: Πρόστιμο σε πανεπιστήμιο που έβαλε δύο φοιτητές να πιουν... 300 φλυτζάνια καφέ!

Αγγλία: Πρόστιμο σε πανεπιστήμιο που έβαλε δύο φοιτητές να πιουν... 300 φλυτζάνια καφέ!

Ο Alex Rossetto και ο Luke Parkin, φοιτητές αθλητικής επιστήμης, στα μισά της διαδικασίας οδηγήθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο και παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους

Αγγλία: Πρόστιμο σε πανεπιστήμιο που έβαλε δύο φοιτητές να πιουν... 300 φλυτζάνια καφέ!
Υπάρχουν όντως άνθρωποι οι οποίοι πίνουν πέντε και έξι καφέδες την ημέρα. Προφανώς έχουν γερά νεύρα. Υπάρχουν κάποιοι ακόμη που δεν πίνουν καθόλου. Ο θεός και η ψυχή τους. Κάποιοι άλλοι λένε ότι ο καφές τους νυστάζει. Ωστόσο, 300 φλυτζάνια καφέ τη μέρα δεν πίνει κανείς!

Δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου Northumbria στο Νιούκαστλ της Αγγλίας δέχθηκαν πριν από δύο χρόνια να υποβληθούν σε ένα παράξενο πείραμα, δηλαδή να καταναλώσουν 300 ποτήρια καφέ, προκειμένου να εξεταστεί η συμπεριφορά του οργανισμού τους. Προφανώς τα δύο πειραματόζωα δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Ο Alex Rossetto και ο Luke Parkin, φοιτητές αθλητικής επιστήμης, στα μισά της διαδικασίας οδηγήθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο και παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους. Όλα αυτά πριν από δύο χρόνια, μόνο που ο Rossetto παρουσιάζει από τότε συμπτώματα απώλειας μνήμης. Οι δύο φοιτητές υπέβαλαν μήνυση στην πανεπιστημιακή ομάδα που είχε την ιδέα και το Πανεπιστήμιο μετά την απόφαση του δικαστηρίου καλείται να πληρώσει πρόστιμο 400.000 λιρών (505.000 ευρώ)!

Κλείσιμο
Η διοίκηση του Πανεπιστημίου της βόρειας Αγγλίας δέχθηκε το πρόστιμο και δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς. Στην απολογία του, μάλιστα, ο υπεύθυνος καθηγητής του συγκεκριμένου πειράματος είπε πως έγινε ένα μικρό λάθος στον υπολογισμό των γραμμαρίων και πως κανονικά οι δύο φοιτητές έπρεπε να καταναλώσουν απλά... 30 καφέδες.

Μπορεί ο καφές να σκοτώσει;

Ο καφές ενεργεί στο νευρικό σύστημα του ανθρώπου και η υπερδοσολογία μπορεί θεωρητικά να αποδειχθεί θανατηφόρα, ωστόσο καταγεγραμμένοι θάνατοι από κατανάλωση καφέ δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους δέκα σε όλο τον κόσμο. Ο μέσος άνθρωπος δύναται να καταναλώσει 400 mg καφεΐνης την ημέρα, ενώ κάποιες ευαίσθητες ομάδες (όπως οι έγκυες) πρέπει να σταματούν στα 300 mg. Αυτό σημαίνει πως 4-5 γενναίοι καφέδες είναι απολύτως ασφαλείς, αλλά από τον έκτο και πάνω παίζεις με τα νεύρα σου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης