Ολλανδία: Μούμια-κροκόδειλος έκρυβε μέσα της 50 μικρά κροκοδειλάκια!

Ολλανδία: Μούμια-κροκόδειλος έκρυβε μέσα της 50 μικρά κροκοδειλάκια!

Μετά από νέα σκαναρίσματα υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης από το λείψανο του τρίμετρου κροκόδειλου βγήκε στην επιφάνεια αυτό το περίεργο μυστικό, το οποίο παρέμενε καλά κρυμμένο για περισσότερα από 2 χιλιάδες χρόνια

Ολλανδία: Μούμια-κροκόδειλος έκρυβε μέσα της 50 μικρά κροκοδειλάκια!
Μια αιγυπτιακή μούμια-κροκόδειλος που φυλάσσεται στο Ολλανδικό Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων βρέθηκε να περιέχει 50 τυλιγμένα μικρά κροκοδειλάκια μέσα της.

Μετά από νέα σκαναρίσματα υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης από το λείψανο του τρίμετρου κροκόδειλου βγήκε στην επιφάνεια αυτό το περίεργο μυστικό, το οποίο παρέμενε καλά κρυμμένο για περισσότερα από 2 χιλιάδες χρόνια.

Όμως αυτή δεν ήταν η μοναδική ανακάλυψη: Οι επιστήμονες που είχαν αναλάβει την έρευνα διαπίστωσαν ότι η μούμια ήταν στην πραγματικότητα δύο ανήλικα ερπετά τα οποία είχαν τυλιχθεί μαζί ώστε να φαίνεται σαν ένα μεγάλο.

Κλείσιμο


Η ασυνήθιστη ανακάλυψη έγινε όταν τρισδιάστατες ακτίνες Χ επέτρεψαν στους επισκέπτες της Αιγυπτιακής πτέρυγας του Μουσείου να πραγματοποιήσουν μια εικονική αυτοψία. «Δεν περιμέναμε είναι η αλήθεια κάποια νέα ανακάλυψη στο συγκεκριμένο έκθεμα. Ήταν μεγάλη έκπληξη για μας να δούμε ότι υπήρχαν μέσα τόσα πολλά κροκοδειλάκια» τόνισε ο έφορος του Μουσείου.

Οι Αιγυπτιολόγοι του Μουσείου θεωρούν ότι οι κροκόδειλοι διαφορετικών ηλικιών μουμιοποιούνταν μαζί για να αναπαραστήσουν την αρχαία αντίληψη για αναγέννηση και τη ζωή μετά θάνατον. 

Εξετάζουν όμως και ένα λιγότερο μυστικιστικό σενάριο. Ότι απλά δεν υπήρχαν εκείνοι την εποχή μεγάλοι κροκόδειλοι για να προσφερθούν στον θεό κροκόδειλο Σόμπεκ, με αποτέλεσμα να πρέπει να φτιάξουν έναν φασκιώνοντας δύο μικρότερους μαζί, με τη βοήθεια ξύλου, υφασμάτων, βλαστούς φυτών και σκοινί για να παραγεμίσουν τα ζώα και να τα κρατήσουν ενωμένα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης