Λήξη συναγερμού στο Ντένβερ μετά την εκκένωση του αεροδρομίου

Λήξη συναγερμού στο Ντένβερ μετά την εκκένωση του αεροδρομίου

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας κλήθηκαν για έλεγχο σε ύποπτο αντικείμενο, αποκλείοντας την προσέλευση στον δυτικό τομέα - «Χρησιμοποιήστε μόνο τον ανατολικό τομέα», ήταν η οδηγία της διοίκησης στους επιβάτες

Λήξη συναγερμού στο Ντένβερ μετά την εκκένωση του αεροδρομίου
Την εκκένωση του δυτικού τομέα στο αεροδρόμιο του Ντένβερ διέταξαν οι δυνάμεις ασφαλείας στις ΗΠΑ, μετά τον εντοπισμό ύποπτου πακέτου. Αρκετή ώρα αργότερα, ο τομέας δόθηκε και σε πάλι στη διάθεση του κοινού, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας αποχώρησαν.

Στο σημείο έσπευσαν οι ειδικές μονάδες αντιμετώπισης εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ τα άτομα που ανέμεναν τις πτήσεις τους στο σημείο, οδηγήθηκαν στην έξοδο, με την οδηγία να χρησιμοποιήσουν τον ανατολικό τομέα, ο οποίος είναι διαθέσιμος για το επιβατικό κοινό και τους επισκέπτες.

«Λόγω αστυνομικής δραστηριότητας και έρευνας στο επίπεδο 6 του δυτικού τομέα, οι επιβάτες παρακαλούνται να χρησιμοποιούν τον ανατολικό τομέα, για λόγους ασφαλείας. Οι αστυνομικοί ερευνούν ύποπτο αντικείμενο στο σημείο», ανέφερε η ανακοίνωση του αεροδρομίου.

Κλείσιμο
Ο διεθνής αερολιμένας του Ντένβερ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στις ΗΠΑ, εξυπηρετώντας περισσότερους από 54 εκατ. ανθρώπους σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, οι πτήσεις των American Airlines και Alaska Airlines διεξήχθησαν χωρίς έλεγχο στις αποσκευές, οι οποίες δεν μεταφέρθηκαν στο χώρο αποθήκευσης στα αεροπλάνα. Όπως ανακοινώθηκε, οι επιβάτες των συγκεκριμένων πτήσεων θα παραλάβουν τις αποσκευές τους στα αεροδρόμια των προορισμών τους, αφού πρώτα ελεγχθούν

Μετά από περίπου δύο ώρες, ο δυτικός τομέας του αεροδρομίου δόθηκε εκ νέου στη διάθεση του κοινού, αποκαθιστώντας την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων. Οι δυνάμεις ασφαλείας έλεγξαν το ύποπτο αντικείμενο και αποχώρησαν, όπως ενημέρωσε επισήμως η διοίκηση του αεροδρομίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης