«Στοπ» στα μπουρκίνι λέει ο δήμος των Καννών, απαγορεύοντας τα γυναικεία μαγιό που αφήνουν ακάλυπτο μόνο το πρόσωπο στις παραλίες του γαλλικού θερέτρου.
Σύμφωνα με απόφαση του δήμου της γαλλικής πόλης δεν επιτρέπονται τα μαγιό, συμπεριλαμβανομένων και των μπουρκίνι, που δεν σέβονται τις ηθικές αρχές και την κοσμική κοινωνία.
Ο δήμαρχος Νταβίντ Λισνάρ ανέφερε πως η ένδυση παραλίας «
που σηματοδοτεί επιδεικτικά τη συμμετοχή σε μία θρησκευτική κοινότητα, την ώρα που η Γαλλία και χώροι λατρείας είναι στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων, μπορεί να διαταράξει τη δημόσια τάξη». Μάλιστα, οι παραβάτες μπορούν να έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 38 ευρώ.
Κλείσιμο
Ο δήμαρχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τοπική εφημερίδα Nice-Matin τόνισε πως το μέτρο θα εφαρμοστεί και σε όσες Ινδές φορούν σάρι, καθώς ο ρουχισμός αυτός μπορεί να εμποδίσει τους διασώστες στο ενδεχόμενο έκτακτης ανάγκης.
Όλα αυτά, ενώ στη γαλλική ριβιέρα είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από το μακελειό της 14ης Ιουλίου με τους 84 νεκρούς από «μοναχικό λύκο» του Ισλαμικού Κράτους.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).