Φορτώνουν τους «8» με το σχέδιο δολοφονίας Ερντογάν

Φορτώνουν τους «8» με το σχέδιο δολοφονίας Ερντογάν

Στην ομάδα των 40 κομάντος που επιχείρησαν να σκοτώσουν τον Τούρκο Πρόεδρο ανήκουν σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Star οι 8 στρατιωτικοί που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα

Φορτώνουν τους «8» με το σχέδιο δολοφονίας Ερντογάν
Στον στενό πυρήνα των επίδοξων πραξικοπηματιών
τοποθετεί η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Star τους 8 στρατιωτικούς που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη το περασμένο Σάββατο και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Ειδικότερα, φέρονται να ανήκουν στην ομάδα  των κομάντος που πήγε να σκοτώσει τον Ερντογάν.

Όπως έγινε γνωστό περίπου 40 κομάντος περικύκλωσαν το ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα που διέμενε ο Ερντογάν με σκοπό να τον σκοτώσουν αλλά ο Τούρκος πρόεδρος κατάφερε και φυγαδεύτηκε έγκαιρα από άντρες της προσωπικής του φρουράς.
Κλείσιμο

Η πληροφορία ελέγχεται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να πρόκειται για ένα ακόμη μέσο πίεσης προς την Ελλάδα για να εκδώσει τους 8 στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας οι κομάντος μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να σκοτώσουν τον Ερντογάν διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ορισμένοι από αυτούς, με δύο ελικόπτερα φέρονται να κατέφυγαν σε ΝΑΤΟϊκή βάση και οι 8 με τρίτο ελικόπτερο προσγειώθηκαν το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη. Ορισμένοι άλλοι από την ίδια αρχική ομάδα κομάντος φέρονται να έχουν πετάξει τον οπλισμό τους και να να έχουν καταφύγει στα βουνά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης