Brexit: Ειδική ομάδα για την προετοιμασία του συγκροτεί η βρετανική κυβέρνηση

Brexit: Ειδική ομάδα για την προετοιμασία του συγκροτεί η βρετανική κυβέρνηση

Ειδική ομάδα που θα προετοιμάσει το Brexit συγκροτεί με τη συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων η βρετανική κυβέρνηση, που ταυτόχρονα καταδικάζει τα ξενοφοβικά επεισόδια στη χώρα, που γίνονται μετά το δημοψήφισμα

Brexit: Ειδική ομάδα για την προετοιμασία του συγκροτεί η βρετανική κυβέρνηση
Τη συγκρότηση μιας ειδικής ομάδας που θα αρχίσει να εργάζεται για να προετοιμάσει το Brexit και τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία είναι "το τελευταίο πράγμα" που χρειάζεται η Σκωτία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, που δεν έχει κάνει καμία δήλωση αφότου ανακοίνωσε την παραίτησή του, την περασμένη Παρασκευή, καταδίκασε επίσης μέσω της εκπροσώπου του τα ξενοφοβικά επεισόδια που έχουν σημειωθεί στη χώρα μετά τη νίκη του
Brexit
στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Κλείσιμο

Η εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ο Κάμερον συγκροτεί μια ομάδα στην οποία μετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι η οποία θα αναλάβει να βοηθήσει τον διάδοχό του όχι μόνο να διαπραγματευτεί την αποχώρηση της Βρετανίας από την
Ευρωπαϊκή Ένωση
αλλά να διερευνήσει και τις επιλογές για το μέλλον της εκτός της Ένωσης. Η ομάδα αυτή "θα διασφαλίσει ότι έχουμε κάνει την προεργασία για έναν νέο πρωθυπουργό" και κατά τη συνέπεια το έργο της είναι να προετοιμάσει "όλο το εύρος των ζητημάτων που θα πρέπει να εξετάσουμε, όπως τα θέματα μετάβασης", ανέφερε η εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι δεν θα λαμβάνει αποφάσεις δεδομένου ότι "η απόφαση λαμβάνεται από τον πρωθυπουργό σε μια νέα κυβέρνηση.

Στην ομάδα αυτή ενεργό συμμετοχή θα έχει και ο Όλιβερ Λέτγουιν, βουλευτής και στενός φίλος του Κάμερον.

Η παραίτηση του Κάμερον έχει πυροδοτήσει μια κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου, τον Μπόρις Τζόνσον, που θεωρείται το μεγάλο φαβορί για τη διαδοχή, όμως ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με νυν υπουργούς που θα διεκδικήσουν και αυτοί την αρχηγία του κόμματος και την πρωθυπουργία.

Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δεν έγινε καμία συζήτηση για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Αντί για αυτό, ο Κάμερον ζήτησε να υπάρξει ενότητα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη χώρα. "Η κυβέρνηση χρειάζεται τώρα να επικεντρωθεί στο να κάνει ό,τι μπορεί για να προετοιμάσει τη διαπραγμάτευση για την αποχώρησή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση", είπε.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οδήγησε την πρώτη υπουργό της Σκωτίας, την Νίκολα Στέρτζον, να θέσει το ζήτημα διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής από το Ηνωμένο Βασίλειο. "Η άποψη του πρωθυπουργού δεν έχει αλλάξει. Έγινε ένα νόμιμο, δίκαιο και αποφασιστικό δημοψήφισμα πριν από σχεδόν δύο χρόνια. Οι λόγοι για την παραμονή της Σκωτίας στο ΗΒ είναι και σήμερα τόσο ισχυροί όσο ήταν και πριν από 18 μήνες", επισήμανε.

Τέλος η εκπρόσωπος καταδίκασε τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο, "όπως ο εκφοβισμός των μεταναστών" τους οποίους κάποιοι προέτρεψαν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Ο Βίτολντ Σόμπκοφ, ο πρεσβευτής της Πολωνίας στο Λονδίνο, είχε εκφράσει νωρίτερα την έντονη ανησυχία του για τις "ξενοφοβικές προσβολές" σε βάρος των Πολωνών και άλλων μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης