Αμερικανός στρατηγός: Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποκρούσει ρωσική επίθεση στη Βαλτική

Αμερικανός στρατηγός: Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποκρούσει ρωσική επίθεση στη Βαλτική

"Είναι αλήθεια ότι η Ρωσία θα μπορούσε να κατακτήσει τις βαλτικές χώρες πιο γρήγορα απ' όσο χρόνο θα χρειαζόμασταν εμείς για να φτάσουμε εκεί και να τις υπερασπιστούμε" είπε ο αντιστράτηγος Μπεν Χότζες

Αμερικανός στρατηγός: Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποκρούσει ρωσική επίθεση στη Βαλτική
Το ΝΑΤΟ αδυνατεί στην παρούσα φάση να υπερασπιστεί τις χώρες της Βαλτικής στην περίπτωση μιας εισβολής των ρωσικών δυνάμεων, υποστηρίζει ο αντιστράτηγος Μπεν Χότζες, ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους διοικητές των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Die Zeit.

"Είναι αλήθεια ότι η Ρωσία θα μπορούσε να κατακτήσει τις βαλτικές χώρες πιο γρήγορα απ' όσο χρόνο θα χρειαζόμασταν εμείς για να φτάσουμε εκεί και να τις υπερασπιστούμε" είπε ο Χότζες, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της στρατιωτικής άσκησης Anaconda-16 που είναι σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο στην Πολωνία.

Στην άσκηση συμμετέχουν 31.000 στρατιώτες από 24 χώρες οι οποίοι πολεμούν έναν φανταστικό εχθρό, την "Ένωση των Κόκκινων" η οποία έχει βάλει στο στόχαστρό της τις χώρες της Βαλτικής και τη βόρεια Πολωνία. Στη Βαρσοβία θα διεξαχθεί στις 8-9 Ιουλίου η σύνοδος του ΝΑΤΟ που είναι αφιερωμένη στην ενίσχυση της παρουσίας των δυνάμεων του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στην ανατολική Ευρώπη.

Κλείσιμο
Επισήμως, η άσκηση αυτή, που έχει επικριθεί από τη Μόσχα, διεξάγεται από την Πολωνία και όχι από το ΝΑΤΟ. "Ορισμένες χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία θεώρησαν ότι ήταν υπερβολικά προκλητικό απέναντι στη Ρωσία να τη χαρακτηρίσουμε «άσκηση του ΝΑΤΟ»", σχολίασε ο Χότζες, σύμφωνα με τη γερμανική μετάφραση των δηλώσεών του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης