Γαλλία: Νεκρός ο δράστης του διπλού φονικού στα περίχωρα της πρωτεύουσας

Γαλλία: Νεκρός ο δράστης του διπλού φονικού στα περίχωρα της πρωτεύουσας

Έπεσε από τα πυρά των αστυνομικών φωνάζοντας στα αραβικά «ο Θεός είναι μεγάλος» - Νωρίτερα είχε μαχαιρώσει τον αστυνομικό και είχε κρατήσει ομήρους τη σύζυγο και το τρίχρονο παιδί του - Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος

Γαλλία: Νεκρός ο δράστης του διπλού φονικού στα περίχωρα της πρωτεύουσας
Με τραγικό τρόπο έληξε κατάσταση ομηρίας στην περιοχή Ιβελίν, κοντά στο Παρίσι με τρεις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, ένας εξ αυτών ο δράστης, ο οποίος αφού μαχαίρωσε μέχρι θανάτου αστυνομικό - ιδιοκτήτη οικίας, έπιασε ομήρους την γυναίκα του θύματος και το τρίχρονο παιδί του.

Το θύμα της δολοφονίας αναγνωρίστηκε ως ο Ζαν-Μπαπτίστ Σαλβέν.

Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε άμεσα από τους γείτονες απέκλεισε την περιοχή και περικύκλωσε το σπίτι όπου εξελισσόταν η ομηρία. 

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με τον δράστη, αλλά πολύ σύντομα ακούστηκαν εκρήξεις και σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης των ομήρων και σύλληψης του 20χρονου δολοφόνου.

Ο δράστης τελικά έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών φωνάζοντας στα αραβικά «Ο Θεός είναι μεγάλος», ενώ νεκρή βρέθηκε και η σύζυγος του αστυνομικού - πιθανότατα αστυνομικός και η ίδια, ενώ σώο ήταν το τρίχρονο παιδί του ζευγαριού, αν και σε κατάσταση σοκ.
Κλείσιμο

Όπως αναφέρουν γαλλικά μέσα, ο δράστης εμφανιζόταν ως φανατικός ισλαμιστής.

Λίγη ώρα μετά το διπλό φονικό, το "Ισλαμικό Κράτος" ανέλαβε την ευθύνη.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα ΒΝΟ News, ο δράστης ενήργησε για λογαριασμό των τζιχαντιστών: «Δικαστική πηγή στη Γαλλία επιβεβαιώνει πως ο δράστης σε περιοχή κοντά στο Παρίσι ενεργούσε για λογαριασμό του "Ισλαμικού Κράτους"» αναφέρει.



Ταυτόχρονα στο ίδιο σάιτ αναφέρεται πως «το "Ισλαμικό Κράτος" ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο δολοφονίες».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης