Γερμανία: Ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων παγκοσμίως

Γερμανία: Ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων παγκοσμίως

Το 2018 η Γαλλία αναμένεται να ανέβει στη δεύτερη θέση αμέσως μετά τις ΗΠΑ

Γερμανία: Ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων παγκοσμίως
Στις πρώτες θέσεις πωλήσεων όπλων βρίσκονται η γερμανική και γαλλική εξοπλιστική βιομηχανία.

Πέρυσι η Γερμανία κατέλαβε την τρίτη θέση ενώ το 2018 η Γαλλία αναμένεται να ανέβει στη δεύτερη θέση αμέσως μετά τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του περιοδικού στρατιωτικών ερευνών Jane's, η εξαγωγή όπλων της γερμανικής βιομηχανίας ανήλθε το 2015 στα 4,2 δις ευρώ, χωρίς να υπολογιστούν τα μικρά όπλα και τα πυρομαχικά.

Κλείσιμο
Προορισμός του 30% αυτών των εξαγωγών ήταν η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική. Στην Μέση και την Εγγύς Ανατολή σημαντικότεροι αποδέκτες τον περασμένο χρόνο ήταν η Σαουδική Αραβία και ακολουθούν η Αλγερία, η Αίγυπτος και το Κατάρ.

Άνοδος της Γερμανίας το 2015

Ενώ το 2014 η Γερμανία κατείχε την πέμπτη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων εξαγωγέων όπλων, πέρυσι ανέβηκε στην τρίτη θέση. Παρότι και φέτος θα αυξηθούν οι γερμανικές εξαγωγές η χώρα θα πέσει στην τέταρτη θέση.

Την τρίτη θέση αναμένεται να καταλάβει η Γαλλία, η οποία όπως γράφει η έκθεση του Jane's «αναζωογονεί» τη βιομηχανία στρατιωτικών εξοπλισμών.

Φέτος η συνολική παραγωγή όπλων στη Γαλλία θα ανέλθει στα περίπου 6 δις δολάρια. Σύμφωνα με την έκθεση, το 2018 η Γαλλία θα ξεπεράσει και τη Ρωσία σε ό,τι αφορά την εξαγωγή όπλων και θα φθάσει τη δεύτερη θέση.

Πηγή: Deutsche Welle
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης