Άσαντ: Το Χαλέπι θα γίνει ο τάφος των ονείρων του Ερντογάν

Άσαντ: Το Χαλέπι θα γίνει ο τάφος των ονείρων του Ερντογάν

Ο Σύρος πρόεδρος κατηγόρησε την Άγκυρα ότι έστειλε στρατιώτες στην πόλη, προκειμένου να πολεμήσουν εναντίον του κυβερνητικού στρατού

Άσαντ: Το Χαλέπι θα γίνει ο τάφος των ονείρων του Ερντογάν
Βαριές κατηγορίες εναντίον του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκτόξευσε από το βήμα της συριακής βουλής ο Μπασάρ αλ Άσαντ, λέγοντας πως η Τουρκία έστειλε στρατιώτες στο Χαλέπι, προκειμένου να πολεμήσουν εναντίον του κυβερνητικού στρατού, στο πλευρό των τζιχαντιστών και των πολιτικών του αντιπάλων. Ο Άσαντ προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, απειλώντας πώς «το Χαλέπι θα γίνει ο τάφος των ονείρων του Ερντογάν».

«Ο πόλεμος της Συρίας ενάντια στην τρομοκρατία θα συνεχιστεί. Θα πάρω πίσω μέχρι και το τελευταίο εκατοστό του συριακού εδάφους που έχει καταληφθεί από τους αντιπάλους μου», ακούστηκε να λέει στον πύρινο λόγο του ο Σύρος πρόεδρος.

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται, παρά τις προσπάθειες που έγιναν να καθίσουν όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές στο ίδιο τραπέζι και να βρουν μία λύση, που θα οδηγούσε στην ανακωχή. Παράλληλα, μεγάλες περιοχές ελέγχονται από δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, ενώ άλλες πόλεις ελέγχονται από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, διαμορφώνοντας ένα εξαιρετικά σύνθετο ψηφιδωτό, στο οποίο οι ρόλοι και οι αντίπαλοι παραμένουν εν πολλοίς απροσδιόριστοι.

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ τόνισε επίσης ότι από τις συζητήσεις στη Γενεύη δεν προέκυψε κάποια ουσιαστική λύση, ευχαριστώντας τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και τη Χεζμπολάχ για τη στήριξη που του παρέχουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης