Σαουδική Αραβία: Οι μαθήτριες δεν έχουν το δικαίωμα να γυμναστούν

Σαουδική Αραβία: Οι μαθήτριες δεν έχουν το δικαίωμα να γυμναστούν

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι το μάθημα της φυσικής αγωγής είναι απαγορευμένο δια νόμου για τις μαθήτριες στο συντηρητικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας

Σαουδική Αραβία: Οι μαθήτριες δεν έχουν το δικαίωμα να γυμναστούν
Η Σαουδική Αραβία είναι μια βαθιά συντηρητική χώρα, όπου μόλις αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση αποφάσισε ότι και οι γυναίκες θα πρέπει να λαμβάνουν αντίγραφο του πιστοποιητικού γάμου τους. Έτσι, δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη ότι το μάθημα της φυσικής αγωγής απαγορεύεται δια νόμου για τις μαθήτριες σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Από το 2013 το μάθημα μπήκε στα ιδιωτικά σχολεία, όπου φοιτούν κορίτσια, με την προϋπόθεση ότι οι μαθήτριες θα τηρούν αυστηρά τον ενδυματολογικό κώδικα που είναι σύμφωνος με τον θρησκευτικό νόμο της σαρία. Πρόσφατα, οι μαθήτριες σε όλη την επικράτεια ζητούν από την κυβέρνηση να εντάξει τα σπορ και το μάθημα της φυσικής αγωγής στα δημόσια σχολεία.

Κλείσιμο


Το Twitter «πήρε φωτιά» στην χώρα και δημιουργήθηκε στα αραβικά το hashtag  #Officially_Sports_For_ Girls_At_Schools, (επίσημα τα σπορ για τα κορίτσια στα σχολεία). Οι πολίτες έκαναν χιλιάδες retweets και διχάστηκαν σε αυτούς που υποστηρίζουν το αίτημα των μαθητριών και σε εκείνους που ειρωνεύονται τα κορίτσια.

Ένας χρήστης ανέφερε ότι, «αν η φυσική αγωγή μπει στα σχολεία θα έρθει το τέλος του κόσμου»
, ένας άλλος έκανε την σύγκριση με το γειτονικό Κουβέιτ και έγραψε ότι «τα σπορ δεν ωφέλησαν ούτε τους άντρες, ούτε τις γυναίκες στην χώρα».

Ο Mubarak Al-Osaimi, εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας στην Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα βάλει στα σχολεία το μάθημα της φυσικής αγωγής για τις μαθήτριες.

Στην χώρα οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγούν, ενώ για να εργαστούν, να ταξιδέψουν και να παντρευτούν, πρέπει να έχουν την άδεια ενός άντρα μέλους της οικογένειάς τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης