Etihad: Εννιά επιβάτες στο νοσοκομείο μετά από την «πτήση του τρόμου»

Etihad: Εννιά επιβάτες στο νοσοκομείο μετά από την «πτήση του τρόμου»

Τριάντα ένα άτομα τραυματίστηκαν από τις έντονες αναταράξεις που σημειώθηκαν σε πτήση της εταιρείας χθες

Etihad: Εννιά επιβάτες στο νοσοκομείο μετά από την «πτήση του τρόμου»
Στο νοσοκομείο παραμένουν οι εννέα από τους 31 επιβάτες της Etihad Airways, οι οποίοι τραυματίστηκαν εχθές σε πτήση της εταιρείας από το Άμπου Ντάμπι προς τη Τζακάρτα, λόγω των έντονων αναταράξεων που σημειώθηκαν περίπου 45 λεπτά πριν την προσγείωση.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας φανερώνουν τον πανικό που επικρατούσε στο εσωτερικό του αεροσκάφους την ώρα των αναταράξεων αλλά και τη σφοδρότητα του περιστατικού, το οποίο «σμπαράλιασε» την καμπίνα των επιβατών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, από το σύνολο των επιβατών και του πληρώματος τραυματίστηκαν 31 άτομα. Οι 22 από αυτούς έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από την κλινική του αεροδρομίου μετά από φροντίδα εξειδικευμένου προσωπικού για μικροτραυματισμούς. Οι υπόλοιποι εννέα επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος έχουν μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο.
 
Κλείσιμο
Η Etihad Airways έστειλε ομάδα υποστήριξης από την έδρα της, το Άμπου Ντάμπι, και βοηθάει τους επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν σε αυτή την πτήση, κλείνοντάς τους σε εναλλακτικές πτήσεις ή παρέχοντάς τους διαμονή σε ξενοδοχείο.

Ο  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, James Hogan, δήλωσε:
«Θα ήθελα να συγχαρώ τους πιλότους και το πλήρωμα καμπίνας για τον ήρεμο και επαγγελματικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν αυτό το μεμονωμένο γεγονός, καθώς και τη φροντίδα που έδειξαν στους επιβάτες, παρά τον τραυματισμό που είχαν υποστεί και οι ίδιοι. Το γεγονός αυτό αποτελεί απόδειξη του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης του πληρώματός μας για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων σε περίπτωση αναταραχών. Σε καμία φάση δεν τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια του αεροσκάφους, των επιβατών και του πληρώματος». 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την ώρα της πτήσης











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης