Εικόνες σοκ: Κατέρρευσε γέφυρα στην Ινδία

Εικόνες σοκ: Κατέρρευσε γέφυρα στην Ινδία

Στους 14 οι νεκροί - Τουλάχιστον 70 οι τραυματίες - Πάνω από 150 εγκλωβισμένοι από κάτω, μέσα στα αυτοκίνητά τους

Εικόνες σοκ: Κατέρρευσε γέφυρα στην Ινδία
Τουλάχιστον 14 νεκροί, 70 τραυματίες και 150 οι παγιδευμένοι είναι ο τραγικός απολογισμός από την κατάρρευση ανισόπεδης οδογέφυρας 
κοντά στην Καλκούτα της Ινδίας.  «Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται και πολλοί άνθρωποι βρίσκονται ακόμη κάτω από τα συντρίμμια» δήλωσε αξιωματούχος της ινδικής εθνικής αρχής διαχείρισης καταστροφών.

Η γέφυρα ήταν υπό κατασκευή τα τελευταία πέντε χρόνια και, σύμφωνα με το CNN, όταν κατέρρευσε, έπεσε πάνω σε διερχόμενα οχήματα.  

Κλείσιμο


Πυροσβέστες και κάτοικοι προσπαθούν με γυμνά χέρια να διασώσουν τους παγιδευμένους.

Σε τηλεοπτικές εικόνες που προκαλούν σοκ εικονίζεται ένα ματωμένο χέρι να προβάλλει κάτω από ένα μεγάλο σιδερένιο δοκάρι. Άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν μπουκάλια με νερό σε επιζώντες που είναι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

"Η κατάσταση είναι φοβερή. Αυτή τη στιγμή κανένας δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι", είπε στον τόπο του δυστυχήματος ο Ράιχαντ Μόχτα, ένας αστυνομικός.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι τραυματιοφορείς προσπάθησαν να απελευθερώσουν ανθρώπους από ένα μικρό λεωφορείο-ταξί που συνετρίβη κατά την κατάρρευση.


Το Ρόιτερς μεταδίδει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι διεξάγεται μια συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης. Η πρόσβαση βαρέων μηχανημάτων που θα μπορούσαν να σηκώσουν τα συντρίμμια περιορίζεται από την εγγύτητα των κτιρίων και στις δύο πλευρές της γέφυρας και από την πυκνή κυκλοφορία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης