Συγκλονιστικές ιστορίες: Οι τρεις που δεν μπήκαν στη μοιραία πτήση

Συγκλονιστικές ιστορίες: Οι τρεις που δεν μπήκαν στη μοιραία πτήση

Δείτε και νέο βίντεο με τη συντριβή του αεροσκάφους στο Ροστόφ της Ρωσίας

Συγκλονιστικές ιστορίες: Οι τρεις που δεν μπήκαν στη μοιραία πτήση
Τύχη βουνό είχαν τρία άτομα τα οποία, αν και συμπεριλαμβάνονταν στην λίστα των επιβατών της μοιραίας πτήσης Flydubai FZ981 που συνετρίβη χτες στην πόλη Ροστόφ, δεν ταξίδεψαν - για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- με το αεροπλάνο. Ο ένας επιβάτης έχασε την πτήση επειδή ξενύχτησε την προηγούμενη, ο άλλος επειδή έχασε το διαβατήριό του και ο τρίτος επειδή ξαφνικά άλλαξε γνώμη.  

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, εκτός από τα 55 άτομα που επέβαιναν στο Boeing, στη λίστα των επιβατών της εταιρείας υπήρξαν και άλλα τρία ονόματα. 

Η Ελβίρα Ισαάεβα, που έκανε διακοπές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ήταν σε πάρτι γενεθλίων του φίλου της την Παρασκευή το βράδυ και την πήρε ο ύπνος, με αποτέλεσμα να χάσει την πτήση. Η γυναίκα δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει πως θα μπορούσε να ήταν στη μοιραία πτήση. 

Κλείσιμο
"Είχα τύχη βουνό. Δεν ξύπνησα την ώρα που έπρεπε κι αυτό ήταν", είπε η γυναίκα που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της στο ρωσικό δίκτυο "Life News".

Η γυναίκα θα παραμείνει στο Ντουμπάι λίγες μέρες ακόμη με όλα τα έξοδα πληρωμένα - ξενοδοχείο και εισιτήριο επιστροφής από την αεροπορική εταιρεία. 

"Όταν ξύπνησα και άκουσα τις ειδήσεις, τότε συνειδητοποίησα την τύχη μου, ότι ένας φύλακας άγγελος με είχε προστατεύσει ή ότι έπιασαν οι προσευχές της μητέρας μου", δήλωσε η ίδια.  

Ο άλλος επιβάτης έχασε το ταξίδι στο Ντουμπάι γιατί λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε χάσει το διαβατήριό του. Ο επιβάτης είχε προγραμματίσει το ταξίδι αυτό με την σύζυγό του. Ο Ντμίτρο Αρουτιγιόνο, CEO της ταξιδιωτικής εταιρείας "Art Tour" εξηγεί πως το ζευγάρι αγόρασε εισιτήρια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να ταξιδέψει από το Ροστόφ στο Ντουμπάι. Όταν όμως έχασε το διαβατήριό του, έμεινε στη Ρωσία όμως η σύζυγός του προτίμησε να ταξιδέψει χωρίς αυτόν. Άλλοι τρεις φίλοι του ζευγαριού επιβιβάστηκαν στη μοιραία πτήση. Ο άνδρας έχασε όχι μόνο την σύζυγό του, αλλά και επιστήθιους φίλους του. 

Μία γυναίκα από το Ροστόφ ακύρωσε τις διακοπές της στο Ντουμπάι την τελευταία στιγμή για άγνωστους λόγους, μάλλον από ένστικτο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δίκτυο "REN TV". Η Εκατερίνα Σ. θα ταξίδευε στο Ντουμπάι με τον γιο της. Ξαφνικά όμως άλλαξε γνώμη.

Ωστόσο, ο ξάδερφός της με την σύζυγό του αλλά και ο αδερφός του συζύγου της με την κοπέλα του επιβιβάστηκαν στην μοιραία πτήση. Η Εκατερίνα όταν έμαθε από την τηλεόραση τι είχε συμβεί, έπαθε τεράστιο σοκ!

Το βίντεο που δείχνει τη συντριβή


Την ίδια ώρα νέο υλικό βλέπει το φως της δημοσιότητας από τη συντριβή του μοιραίου Boeing στο Ροστόφ της Ρωσίας που παρέσυρε στον θάνατο 62 ανθρώπους.
 
Εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο όπως καταγράφηκε από κάμερα σε terminal του αεροδρομίου. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως στο συγκεκριμένο βίντεο το αεροσκάφος φαίνεται να πέφτει σαν φλεγόμενη «μπάλα»:




Ένα ακόμα βίντεο, αν και έχει δημιουργηθεί στον υπολογιστή, προκαλεί επίσης ρίγος γιατί πρόκειται για την αναπαράσταση των τελευταίων 5 λεπτών της πτήσης.



Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από τη ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τα “μαύρα κουτιά” του αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρίας Flydubai έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ η αποκωδικοποίησή τους θα απαιτήσει χρονικό διάστημα μεγαλύτερου του μηνός.

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, η έρευνα για τον εντοπισμό των αιτιών που προκάλεσαν το αεροπορικό δυστύχημα θα διεξαχθεί υπό την ευθύνη των ρωσικών αρχών, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από τις ΗΠΑ, όπου κατασκευάστηκε το αεροσκάφος, αλλά και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου είναι η έδρα της Flydubai.
 
Νωρίτερα σήμερα, η αεροπορική εταιρία Flydubai δήλωσε ότι δεν έχει προχωρήσει σε ακύρωση ή καθυστέρηση πτήσεων, μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Ροστόφ επί του Ντον, με συνέπεια το θάνατο των 62 επιβαινόντων. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της θα επαναληφθούν αμέσως μόλις το αναφερόμενο αεροδρόμιο, λειτουργήσει κανονικά.

Η Flydubai ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι συνεργάζεται στενά με τις ρωσικές αρχές, προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια που προκάλεσαν το χθεσινό αεροπορικό δυστύχημα, ενώ έκανε έκκληση να σταματήσουν οι εικασίες σχετικά με την αεροπορική τραγωδία.

Παράλληλα, η αεροπορική εταιρία εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της στις ρωσικές αρχές, αλλά και στην ικανότητά τους να διαχειριστούν αποτελεσματικά την ομαλή πραγματοποίηση των πτήσεων στο αεροδρόμιο του Ροστόφ επί του Ντον.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης