Αγωνία για τους δέκα αμερικανούς ναύτες που κρατούνται από το Ιράν

Αγωνία για τους δέκα αμερικανούς ναύτες που κρατούνται από το Ιράν

Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις - «Οι αμερικανοί ναυτικοί πιθανότατα θα απελευθερωθούν, αναμένονται διαταγές», ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης 
 

Αγωνία για τους δέκα αμερικανούς ναύτες που κρατούνται από το Ιράν
Προς λύση φαίνεται ότι βαίνει η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ που προκλήθηκε χθες με την σύλληψη δέκα αμερικανών ναυτικών όταν εισήλθαν σε ιρακινά χωρικά ύδατα, ενώ ταξίδευαν από το Κουβέιτ στο Μπαχρέιν.

Από χθες ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς αξιωματούχοι  στο Ιράν αρνούνταν, αν οι ΗΠΑ δεν ζητήσουν συγνώμη, να ελευθερώσουν τους ναύτες. 

Νωρίς το πρωί εκπρόσωπος των αμερικανων δήλωνε ότι έχει δρομολογηθεί η απελευθέρωσή τους, γεγονός που διέψευσε ο ναυτικός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.  

Κλείσιμο
«Οι αμερικανοί ναυτικοί ανακρίνονται και οι δηλώσεις για ταχεία απελευθέρωσή τους δεν είναι παρά εικασίες και δεν τις επιβεβαιώνουμε, ούτε τις διαψεύδουμε», δήλωσε εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης.  

Από την πλευρά του ο υπ. Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι οι αμερικανοί ναυτικοί που έχουν συλληφθεί «βρίσκονταν στα ιρανικά χωρικά ύδατα και ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη». 

Λίγο αργότερα οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι το θέμα των κρατούμενων αμερικανών ναυτικών «βαίνει προς επίλυσιν» και αποδίδουν σε «βλαβη του συτήματος πλοήγησης» του αμερικανικού σκάφους τους την είσοδό του στα ιρανικά χωρικά ύδατα.

Οι δέκα αμερικανοί ναυτικοί που κρατούνται από τους Φρουρούς της Επανάστασης στο Ιράν "πιθανότατα" θα απελευθερωθούν, δήλωσε ο ναύαρχος Αλί Φανταβί, διοικητής των ναυτικών δυνάμεων του επίλεκτου ιρανικού σώματος.

«Η τελική διαταγή θα εκδοθεί σύντομα και πιθανότατα θα απελευθερωθούν», δήλωσε ο ιρανός ναύαρχος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASNIM.

«Επειτα από εξέταση, αποκαλύφθηκε ότι η είσοδος των αμερικανών ναυτικών στα ιρανικά χωρικά ύδατα οφείλεται σε βλάβη του συστήματος πλοήγησης. Το θέμα βαίνει προς επίλυσιν», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης