Φερχόφσταντ κατά Γαλλίας για τους πρόσφυγες: Είναι ντροπή ο τρόπος που τους αντιμετωπίζει

Φερχόφσταντ κατά Γαλλίας για τους πρόσφυγες: Είναι ντροπή ο τρόπος που τους αντιμετωπίζει

Έχουν αποκλείσει την πρόσβαση των εθελοντών στους καταυλισμούς και οι ήδη ταλαιπωρημένοι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση ούτε στην βασική φροντίδα, γράφει ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Φερχόφσταντ κατά Γαλλίας για τους πρόσφυγες: Είναι ντροπή ο τρόπος που τους αντιμετωπίζει
«Δριμύ κατηγορώ» από τον Γκι Φερχόφσταντ κατά της Γαλλίας που μπλοκάρει, όπως ο ίδιος επισημαίνει, την πρόσβαση εθελοντών στα προσφυγικά κέντρα της χώρας. 

Στο λογαριασμό του στο Twitter και στο facebook, o πρόεδρος της ομάδας των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρει ότι η Γαλλία φρενάρει την πρόσβαση των εθελοντών σε γαλλικούς προσφυγικούς καταυλισμούς.

Ο ίδιος μάλιστα έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, για να του εκφράσει την έντονη δυσφορία του. 

Κλείσιμο


Ο Φερχοφσταντ ανέβασε και φωτογραφίες που πιστοποιούν την τραγική κατάσταση που επικρατεί και την άμεση ανάγκη για οποιαδήποτε βοήθεια προς τους πρόσφυγες. 



«Με τον τρόπο αυτό, οι πρόσφυγες, ήδη υπό τραγικές συνθήκες, αποκλείονται από την βασική μορφή φροντίδας και περίθαλψης. Λόγω της συνεχούς βροχής, ο καταυλισμός έχει πλημμυρίσει. Χιλιάσες πρόσφυγες, 300 παιδιά και 10 έγκυες γυναίκες είναι αντιμέτωποι με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους. Λόγω του αστυνομικού μπλόκου είναι πλέον αδύνατο ακόμα και να τους δώσουν μικρά φτυάρια ώστε να σκάψουν κανάλια και να φύγουν τα νερά», γράφει περιγράφοντας την κατάσταση, ενώ το ποστ του καταλήγει: «Η συνέχεια του αποκλεισμού είναι ντροπή για την Γαλλία και τις αξίες που πρεσβεύει».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης