Ματαιώσεις πτήσεων εν αναμονή χιονιά στην Κωνσταντινούπολη

Ματαιώσεις πτήσεων εν αναμονή χιονιά στην Κωνσταντινούπολη

Οι αερογραμμές " Turkish Airlines" έχουν ήδη προχωρήσει σε ακυρώσεις 142 πτήσεων προς και από τα δύο αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης 

Ματαιώσεις πτήσεων εν αναμονή χιονιά στην Κωνσταντινούπολη
Eπέλαση του χιονιού αναμένει η Τουρκία με τις αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα. Οι αερογραμμές " Turkish Airlines" έχουν ήδη προχωρήσει σε ακυρώσεις 142 πτήσεων προς και από τα δύο αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο περαιτέρω προβλημάτων εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης. Οι δημοτικές αρχές της Κωνσταντινούπολης καλούν τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις εάν δεν απαραίτητες κι έχουν σε πλήρη ετοιμότητα εκχιονιστικά μηχανήματα. 
   
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, από σήμερα θα ξεκινήσει στη γειτονική χώρα σφοδρή χιονόπτωση και θα ενισχυθεί αύριο. Η έντονη κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο.Οι αερογραμμές Turkish Airlines έσπευσαν να διευκρινίσουν πως, από την έντονη κακοκαιρία έχουν επηρεαστεί κυρίως εσωτερικές πτήσεις αλλά και αρκετά δρομολόγια σε ευρωπαικά αεροδρόμια.  Η εταιρεία άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέες ακυρώσεις πτήσεων εντός της ημέρας.

Την ίδια ώρα, στη βόρεια Αγγλία , σε ισχύ παραμένει ο συναγερμός για τις καταστροφικές πλημμύρες με τον στρατό να βρίσκεται στους δρόμους για να συνδράμει τους πλημμυροπαθείς. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει την περιοχή τις επόμενες ώρες. Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει σήμερα και θα συνεχιστεί και αύριο. Με βάση τις προβλέψεις των ειδικών, η "Καταιγίδα Φρανκ" αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις. Στο μεταξύ, σε πολλές περιοχές της βόρειας Αγγλίας τα νερά από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών δεν έχουν υποχωρήσει. 

Στις  ΗΠΑ, συνεχίζονται οι καταστροφικές πλημμύρες στις νοτιοδυτικές και μεσοδυτικές πολιτείες. Σύμφωνα με το Reuters, τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα έντονα στο Μισούρι. Εν μέσω εορταστικής περιόδου, σοβαρά είναι τα  προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης