Πάνω από 800.000 μετανάστες μπήκαν στην Ελλάδα το 2015

Πάνω από 800.000 μετανάστες μπήκαν στην Ελλάδα το 2015

Στοιχεία-σοκ από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης - Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προβλέπει ότι οι αφίξεις θα συνεχίσουν με ανάλογους ρυθμούς το 2016!

Πάνω από 800.000 μετανάστες μπήκαν στην Ελλάδα το 2015
Ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που έφθασαν δια ξηράς και θαλάσσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπέρασε φέτος το ένα εκατομμύριο, ενώ 3.600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο οργανισμών, οι μισοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες που φθάνουν στην Ευρώπη είναι Σύροι, ενώ το 20% είναι Αφγανοί και το 7% Ιρακινοί.

Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, από τις συνολικά 1.005.504 αφίξεις σε έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα και Κύπρο - έως τις 21 Δεκεμβρίου, η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων αυτών – 816.752 – έφθασαν δια θαλάσσης στην Ελλάδα.

Κλείσιμο
«Γνωρίζουμε ότι η μετανάστευση είναι αναπόφευκτη, είναι απαραίτητη και είναι θεμιτή», ανέφερε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής του ΔΟΜ Γουίλιαμ Λέισι Σουίνγκ.

«Αλλά δεν αρκεί να υπολογίζει κανείς τον αριθμό των αφίξεων – ή τους σχεδόν 4.000 που φέτος έχουν αναφερθεί ως αγνοούμενοι ή έχουν πνιγεί. Πρέπει επίσης να δράσουμε. Η μετανάστευση πρέπει να είναι νόμιμη και ασφαλής. Για όλους – τόσο για τους ίδιους τους μετανάστες όσο και για τις χώρες που θα γίνουν το νέο τους σπίτι».

Ο σχεδιασμός της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προβλέπει ότι οι αφίξεις θα συνεχίσουν με ανάλογους ρυθμούς το 2016, ωστόσο ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ Τζο Μίλμαν είπε ότι είναι αδύνατον να γίνουν προβλέψεις για το μέλλον.

«Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα έφθανε σε αυτό το επίπεδο. Απλά ελπίζουμε οι άνθρωποι αυτοί να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια», δήλωσε ο Μίλμαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης