Φάρσα η «τρομοκρατική απειλή» που έκλεισε τα σχολεία στο Λος Άντζελες

Φάρσα η «τρομοκρατική απειλή» που έκλεισε τα σχολεία στο Λος Άντζελες

Εκλεισαν πάνω από 1.000 σχολεία και σχεδόν 640.000 μαθητές έμειναν στο σπίτι

Φάρσα η «τρομοκρατική απειλή» που έκλεισε τα σχολεία στο Λος Άντζελες
Φάρσα ήταν πιθανότατα, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η «σοβαρή τρομοκρατική απειλή» που οδήγησε την Τρίτη στο κλείσιμο όλων των δημόσιων σχολείων στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

Η Αστυνομία έδωσε εντολή να κλείσουν τα σχολεία καθώς ο επικεφαλής του εκπαιδευτικού συστήματος του Λος Άντζελες ανέφερε ότι υπήρξε απειλή για βόμβα.

Ο Ραμόν Κορτίνες, προϊστάμενος όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Λος Άντζελες -της δεύτερης σε μέγεθος εκπαιδευτικής περιφέρειας των ΗΠΑ- είπε πως «δεν πρόκειται για μια απειλή εναντίον ενός σχολείου, δύο σχολείων ή τριών σχολείων, πρόκειται για μια απειλή εναντίον πολλών σχολείων, χωρίς να προσδιορίζεται συγκεκριμένα». Έτσι, αποφάσισε να κλείσουν τα σχολεία.

Κλείσιμο
Εκπρόσωπος τύπου της εκπαιδευτικής περιφέρειας του Λος Άντζελες αποκάλυψε λίγο αργότερα πως οι αρχές των ΗΠΑ έλαβαν απειλή για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού που εστάλη μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνδέεται με μια διεύθυνση IP στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας. Η εκπρόσωπος Σάνον Χάμπερ επισήμανε ότι η απειλή εστάλη μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της περιφέρειας και προέρχεται από μια διεύθυνση IP στη γερμανική πόλη.

Γι' αυτό, έκλεισαν πάνω από 1.200 σχολεία αλλά και οι βοηθητικές τους εγκαταστάσεις λόγω της απειλής που ήρθε σε μικρό χρονικό διάστημα μετά την φονική επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο. 

Από το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των σχολείων στο Λος Άντζελες επηρεάστηκαν σχεδόν 640.000 μαθητές οι οποίοι υποχρεώθηκαν να μείνουν στο σπίτι.  



Πάντως, αξιωματούχοι της δημοτικής αρχής της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι έλαβαν την ίδια απειλή, όμως σύντομα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι αναξιόπιστη. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε πως είναι απολύτως πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους μαθητές και έτσι τα σχολεία της μεγαλύτερης αμερικανικής πόλης παρέμειναν ανοιχτά σήμερα, σε αντίθεση με την απόφαση που έλαβαν οι αρχές του Λος Άντζελες.



Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια που οι αρχές αποφασίζουν την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων σε μια ολόκληρη εκπαιδευτική περιφέρεια.

Μια από τις εικόνες που μεταδόθηκαν από αμερικανικά ΜΜΕ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης