Με τουλάχιστον 20 βόμβες το πρώτο σφυροκόπημα των Γάλλων στο Ισλαμικό Κράτος

Με τουλάχιστον 20 βόμβες το πρώτο σφυροκόπημα των Γάλλων στο Ισλαμικό Κράτος

Στόχος η πόλη Ράκκα που θεωρείται προπύργιο του ISIS στη Συρία - Επιπλέον δέκα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη συμμετέχουν στην επιχείρηση σε συνεργασία με τις ΗΠΑ

Με τουλάχιστον 20 βόμβες το πρώτο σφυροκόπημα των Γάλλων στο Ισλαμικό Κράτος
Χωρίς καμία καθυστέρηση, όπως φαίνεται, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, εφαρμόζει όλα όσα υποσχέθηκε για άμεση και αμείλικτη απάντηση της Γαλλίας στους τζιχαντιστές του ISIS.

Όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία, από νωρίς το βράδυ της Κυριακής έχει ξεκινήσει μία μεγάλη επιχείρηση της γαλλικής αεροπορίας, που δραστηριοποιείται ήδη στη Συρία, η οποία, ενισχυμένη από το Σάββατο με άλλα δέκα μαχητικά, βομβαρδίζει ανελέητα θέσεις των τζιχαντιστών στην πόλη Ράκα, που αποτελεί το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από στρατιωτικές πηγές της Γαλλίας, οι μέχρι στιγμής επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τη ρίψη τουλάχιστον 20 βομβών και την επίθεση σε 30 επιλεγμένους στόχους υψηλής σημασίας μέσα και στα περίχωρα της πόλης.

Κλείσιμο
«Ο πρώτος στόχος που καταστράφηκε χρησιμοποιούνταν από το Νταές (σ.σ. το ακρωνύμιο του ΙΚ στα αραβικά) ως κέντρο διοίκησης, κέντρο στρατολόγησης τζιχαντιστών και αποθήκη όπλων και πυρομαχικών. Ο δεύτερος στόχος στέγαζε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συνέχιση των επιθέσεων και τις επόμενες ημέρες, ενώ είναι σίγουρο ότι θα εντατικοποιηθούν με τη συνδρομή και των Αμερικανών, κατόπιν της κοινής απόφασης που πήραν σήμερα το πρωί σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Ομπάμα με τον Ολάντ για ενίσχυση των στρατιωτικών τους δεσμών στην περιοχή και την καταστροφή του ISIS.

Η επίθεση έγινε με την συνεργασία των ΗΠΑ και αφετηρία ήταν τα αεροδρόμια της Ιορδανίας και των Αραβικών Εμιράτων όπου εδρεύουν τα γαλλικά αεροπλάνα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης