Σκέψεις για φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα κάνουν οι Σκοπιανοί!

Σκέψεις για φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα κάνουν οι Σκοπιανοί!

Ώστε να γίνει καλύτερος ο έλεγχος των μεταναστών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας - Ιβανόφ: 8.500 πρόσφυγες πέρασαν παράνομα στη χώρα μας μέσω των συνόρων με την Ελλάδα

Σκέψεις για φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα κάνουν οι Σκοπιανοί!
Την πιθανότητα εγκατάστασης φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα εξετάζει ως σοβαρό ενδεχόμενο η κυβέρνηση των Σκοπίων.

Στο χθεσινό συμβούλιο ασφαλείας που έγινε, συζητήθηκε η κατάσταση στη χώρα με τις διελεύσεις των μεταναστών, και αποφασίστηκε να ενισχυθεί η παρουσία του στρατού και της αστυνομίας στα σύνορα, ύστερα και από την επίθεση στο Παρίσι. 

Παρόντος του προέδρου της χώρας, Γκεόργκι Ιβανόφ, το συμβούλιο ασφαλείας προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την λήξη του, εξετάζεται πολύ σοβαρά η κατασκευή ενός φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα ώστε να γίνει καλύτερος ο έλεγχος των μεταναστών που εισέρχονται στο έδαφός της.

Κλείσιμο
Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων είναι πολύ θορυβημένη από την επίθεση στο Παρίσι, γιατί ανησυχεί ότι αν υπάρξει ντόμινο περιορισμού των εισρροών προσφύγων σε άλλες χώρες, τότε τα Σκόπια θα είναι υποχρεωμένα να δεχτούν πολύ περισσότερους πρόσφυγες απ' ότι αντέχουν. 

Ο Σκοπιανός πρόεδρος πάντως δήλωσε ότι ο φράχτης θα είναι το τελευταίο μέτρο αντίδρασης της χώρας και θα ληφθεί, μόνο αν οι ροές αυξηθούν σε τέτοιο βαθμό που δεν θα είναι ανεκτές, ενώ δήλωσε ότι προς το παρόν δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο κλεισίματος των συνόρων.

Παρ' όλα αυτά, το συμβούλιο ασφαλείας των Σκοπίων έδωσε εντολή στον στρατό να ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την εγκατάσταση του φράχτη με την Ελλάδα, σε περίπτωση που αυτό καταστεί απαραίτητο να γίνει.

Ο Σκοπιανός πρόεδρος ανέφερε μάλιστα ότι 8.500 πρόσφυγες πέρασαν παράνομα στη χώρα του μέσω των συνόρων με την Ελλάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης