Οι τραγικές ιστορίες των νέων που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των τζιχαντιστών

Οι τραγικές ιστορίες των νέων που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των τζιχαντιστών

Οι δράστες πυροβολούσαν αδιακρίτως - Από τη μανία τους δεν ξέφυγαν ούτε μουσουλμάνοι υπήκοοι - Σε εξέλιξη η μακάβρια διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων

Οι τραγικές ιστορίες των νέων που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των τζιχαντιστών
Την ώρα που ο Γάλλος εισαγγελέας, Francois Molins, ανακοίνωσε ότι ο τραγικός απολογισμός των απωλειών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ανέρχεται σε 129 νεκρούς και 352 τραυματίες, τα πρώτα ονόματα και οι φωτογραφίες των θυμάτων αρχίζουν να δίνονται στη δημοσιότητα.

Μάλιστα, ανάμεσά στους νεκρούς βρέθηκε συγγενής ενός από τους διεθνείς ποδοσφαιριστές της Γαλλίας, η οποία το βράδυ της Παρασκευής έδινε φιλικό αγώνα με το εθνικό συγκρότημα της Γερμανίας, στο Stade de France.

Παρόλο που δεν διευκρινίστηκε πού ακριβώς έχασε τη ζωή της, όπως είπε ο Lassana Diarra, νεκρή είναι η εξαδέλφη του, Asta Diakite.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το CNN, μεταξύ των νεκρών έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τουλάχιστον δύο Βέλγων πολιτών, δύο Μεξικανών και τριών Χιλιανών. Όλοι τους βρίσκονταν στο Bataclan την ώρα της επίθεσης. Η Patricia San Martin και η κόρη της, Elsa Veronique Delplace, ήταν συγγενείς του πρεσβευτή της Χιλής στο Μεξικό, Ricardo Nunez.

Ο τρίτος Χιλιανός, ο Luis Felipe Zschoche Valle, ήταν μουσικός, παντρεμένος με Γαλλίδα υπήκοο και είχε εγκατασταθεί στο Παρίσι, όπου και κατοικούσε τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy δήλωσε ότι ένα από τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους έξω από το Stade de France ήταν Ισπανός, ο Juan Alberto Gonzalez Garrido. Ο άτυχος άνδρας ήταν 29 ετών, ήταν ειδικός στην πυρηνική φυσική και εργαζόταν σε γαλλική εταιρεία παραγωγής ενέργειας.

Μεταξύ των αλλοδαπών νεκρών ήταν και ο 63χρονος Πορτογάλος Manuel Colaco Dias.

Καθώς οι δολοφόνοι τζιχαντιστές πυροβολούσαν αδιακρίτως στο πλήθος, ήταν μοιραίο ότι ανάμεσα στα θύματα θα μπορούσαν να βρεθούν και ομόθρησκοί τους, μουσουλμάνοι. Μια τέτοια περίπτωση ήταν ο Γάλλος αρχιτέκτων Amine Ibnolmobarak, ο οποίος, επιπλέον, είχε παντρευτεί μόλις πριν από λίγο καιρό.

Η σύζυγός του πυροβολήθηκε τρεις φορές και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Ibnolmobarak δίδασκε επίσης σε αρχιτεκτονική σχολή των Παρισίων.

Ο Βρετανός Nick Alexander ήταν βοηθός τεχνικός στο συγκρότημα Eagles of Death Metal, κατά τη συναυλία των οποίων έγινε το μακελειό στο Bataclan.

Το δημοφιλές μουσικό περιοδικό Les Inrockuptibles έχασε έναν από τους συνεργάτες του, επίσης στο Bataclan. Πρόκειται για τον Γάλλο δημοσιογράφο Guillaume Decherf, ο οποίος, πριν από περίπου ένα μήνα, είχε δημοσιεύσει τη δισκοκριτική του για το τελευταίο άλμπουμ των Eagles of Death Metal.

Η δισκογραφική εταιρεία Mercury Records έχασε δύο από τους υπαλλήλους της στο Bataclan, τον Thomas Ayed και την Marie Mosser.

Η 23χρονη Αμερικανίδα Nohemi Gonzalez από το Ελ Μόντε της Καλιφόρνιας, φοιτήτρια design, ήταν ανάμεσα στα 16 άτομα που έχασαν τη ζωή τους σε ένα από τα εστιατόρια όπου χτύπησαν οι Τζιχαντιστές.

Η άτυχη Αμερικανίδα βρισκόταν στο Παρίσι για ένα εξάμηνο, παρακολουθώντας μαθήματα στη σχολή σχεδίασης Strate της γαλλικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τους καθηγητές της, η Gonzalez ήταν "φωστήρας" και είχε ήδη διακριθεί ως εξέχον ταλέντο. Μαζί με άλλους τρεις συμφοιτητές της, είχε τερματίσει δεύτερη σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό σχετικά με την αειφορία στην παραγωγή τροφίμων. Η Gonzalez και η ομάδα της είχαν σχεδιάσει το Polli Snak, μια βιοδιασπώμενη συσκευασία για πατατάκια, η οποία περιείχε σε ειδικό διαμέρισμά της, σπόρους και χώμα, για την ενθάρρυνση των καταναλωτών να συμμετάσχουν στην καλλιέργεια και την ολοκλήρωση του κύκλου στην φυσική παραγωγή τροφών.

Το δικηγορικό γραφείο Hogan Lovells ανακοίνωσε ότι ο 26χρονος Γάλλος συνεργάτης του, Valentin Ribet, σκοτώθηκε μέσα στο χώρο συναυλιών Bataclan. Το London School of Economics επιβεβαίωσε ότι ο Ribet ήταν απόφοιτος του έτους 2014. Η ειδικότητά του ήταν τα ποινικά αδικήματα που διαπράττονται σε περιβάλλοντα περιωπής, πχ σε μεγάλες επιχειρήσεις, μεταξύ στελεχών κ.λπ.

Η Γαλλίδα Lola Salines ήταν μια νεαρή γυναίκα που εργαζόταν σε χώρο διοργάνωσης παιχνιδιών με πατίνια (roller derby) και ήταν ο ίδιος της ο πατέρας που πιστοποίησε τον θάνατό της. Όπως έγραψε στο Twitter ο George Salines, η κόρη του σκοτώθηκε στο Μπατακλάν.

Γαλλίδες ήταν επίσης η 23χρονη φοιτήτρια Elodie Breuil καθώς και η 33χρονη Aurelie De Peretti.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης