Οι δραπέτες του Αλκατράζ μπορεί να είναι ακόμα ζωντανοί

Οι δραπέτες του Αλκατράζ μπορεί να είναι ακόμα ζωντανοί

Τα νέα στοιχεία παρουσιάζονται στο νέο ντοκιμαντέρ του History Channel με τίτλο «Αλκατράζ: Αναζήτηση της Αλήθειας»

Οι δραπέτες του Αλκατράζ μπορεί να είναι ακόμα ζωντανοί
Τον Ιούνιο του 1962, τρεις τρόφιμοι του Αλκατράζ, της φυλακής υψίστης ασφαλείας που βρίσκεται στην ομώνυμη νησίδα στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, κατάφεραν να κάνουν το ακατόρθωτο: να αποδράσουν από μία φυλακή όπου αυτό θεωρούνταν τελείως αδύνατο.

Οι τρεις άνδρες, τα αδέρφια Τζον και Κλάρενς Άγκλιν και ο Φρανκ Μόρρις, κατάφεραν να διαφύγουν μέσα από μία τρύπα που άνοιξαν στον τοίχο του κελιού τους και ανέβηκαν στην οροφή. Από εκεί, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο νερό, το οποίο και διέσχισαν με μία σχεδία που κατασκεύασαν οι ίδιοι, με αδιάβροχα που είχαν κλέψει από τη φυλακή.

Για να καλύψουν δε την απόδρασή τους, τοποθέτησαν στα κρεβάτια τους «κεφάλια» φυσικού μεγέθους που είχαν κατασκευάσει από παπιέ μασέ, στα οποία είχαν κολλήσει ανθρώπινα μαλλιά που είχαν εξασφαλίσει από τον μπαρμπέρη της φυλακής.

Κλείσιμο
Η θρυλική αυτή απόδραση, η οποία ενέπνευσε και την ταινία «Απόδραση από το Αλκατράζ» με τον Κλιντ Ίστγουντ, θεωρήθηκε από πολλούς ως η μοναδική επιτυχημένη απόδραση στην ιστορία της φυλακής, η οποία μάλιστα έκλεισε την επόμενη χρονιά από το συμβάν. Για πολλά χρόνια, η τότε διοίκηση του Αλκατράζ αλλά και αρκετοί ειδικοί διατείνονταν ότι θα ήταν αδύνατο για τους τρεις άνδρες να καταφέρουν να διασχίσουν τον κόλπο και εξέφραζαν τη σιγουριά ότι οι επινοητικοί δραπέτες πνίγηκαν προτού καταφέρουν να φτάσουν στην αντίπερα όχθη και... την ελευθερία.



 Σήμερα ωστόσο, πενήντα χρόνια μετά από τη διαφυγή των τριών ανδρών, νέα στοιχεία έρχονται στο φως από την οικογένεια Άνγκλιν, η οποία συνεργάζεται με τις αρχές για πρώτη φορά.

Όπως ισχυρίζονται συγγενείς των δύο αδελφών, και συγκεκριμένα τα δύο ανίψια τους, ηλικίας 48 και 54 ετών, όχι μόνο οι θείοι τους κατάφεραν να επιβιώσουν από την απόδρασή τους, αλλά ήταν ζωντανοί και έχαιραν άκρας υγείας τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '70. 

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν σήμερα οι δύο άνδρες, οι δύο δραπέτες μπορεί να είναι ακόμα ζωντανοί.

Τα νέα στοιχεία παρουσιάζονται στο νέο ντοκιμαντέρ του History Channel με τίτλο «Αλκατράζ: Αναζήτηση της Αλήθειας» που πρόκειται να κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Δευτέρα και αναμένεται να ρίξει φως σε μία υπόθεση που έχει απασχολήσει τις αρχές για δεκαετίες ολόκληρες. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, μετά την αποκάλυψη των νέων πληροφοριών, οι αρχές έχουν ανοίξει ξανά τον φάκελο «Αλκατράζ» και πραγματοποιούν έρευνες στη Νότια Αμερική για τα ίχνη των θρυλικών δραπετών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης