Σε συναγερμό η Γαλλία υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων από τζιχαντιστές

Σε συναγερμό η Γαλλία υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων από τζιχαντιστές

Δυσφορία στη Δύση για τα αεροπορικά χτυπήματα που εξαπολύει η Μόσχα κατά θέσεων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο συριακό έδαφος

Σε συναγερμό η Γαλλία υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων από τζιχαντιστές
Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής βρίσκεται η Γαλλία υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων από τζιχαντιστές την ώρα που στη Δύση αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η δυσφορία για τα αεροπορικά χτυπήματα που εξαπολύει η Μόσχα κατά θέσεων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο συριακό έδαφος. 

Βρετανία, Γαλλία και Τουρκία αντιδρούν έντονα για την συμμετοχή της Μόσχας στον αγώνα κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Από την πλευρά της, η Άγκυρα έσπευσε να κατηγορήσει τη Μόσχα για παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά, προφανώς στο πλαίσιο των ρωσικών επιδρομών στη Συρία.

Κλείσιμο
Ήδη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε το Ρώσο πρέσβη για να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η Άγκυρα. 

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά,  το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άγκυρα,  που συμμετέχει στον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που πραγματοποιούν εδώ και μήνες επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, έχει επανειλημμένα εκφράσει την ενόχλησή της από τις ρωσικές επιχειρήσεις προς υποστήριξη του Άσαντ.

Από την πλευρά της, η Βρετανία θα ζητήσει από τη βουλή των Κοινοτήτων μέσα στις επόμενες ημέρες να εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του ισλαμικού κράτους στη Συρία. Υπενθυμίζεται ότι, η Βρετανία ήδη βομβαρδίζει το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού , Ντέιβιντ Κάμερον, το Λονδίνο επιστρατεύει 20 νέα drones - τα "Protectors" - με τα οποία θα προσπαθήσει να εξουδετερώσει τους τζιχαντιστές.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, Φίλιπ Χάμοντ, κατηγόρησε τη Μόσχα για διενέργεια "κλασικού ασύμμετρου πολέμου" στη Συρία υποστηρίζοντας το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Ασαντ ενώ διατυμπανίζει ότι επιτίθεται στο Ισλαμικό Κράτος.

"Η Ρωσία δεν μπορεί να πετά τα παιχνίδια τς από την κούνια όταν δεν γίνεται το δικό της", δηλώνει ο Χάμοντ. Από την πλευρά του,  ο Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ζητήσει το πράσινο φως από την Βουλή των Κοινοτήτων για να επέμβει η Βρετανία στη Συρία προκειμένου να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Telegraph", o Kάμερον δεν πιστεύει πως η ρωσική στρατιωτική ανάμιξη στον συριακό πόλεμο θα έπρεπε να αποτρέψει την προσπάθειά της Βρετανίας να πλήξει το Ισλαμικό Κράτος. Την ίδια ώρα στη Γαλλία, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων από τζιχαντιστές. Η Γαλλία βομβαρδίζει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία από το τέλος Σεπτεμβρίου. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης