Ολάντ: Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του Airbus

Ολάντ: Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του Airbus

O Γάλλος πρόεδρος είπε ότι αρκετοί από τους επιβάτες ήταν Γερμανοί πολίτες και πως επικοινώνησε με την Άνγκελα Μέρκελ

Ολάντ: Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του Airbus
Δεν υπάρχουν πιθανότατα επιζώντες από την συντριβή του αεροσκάφους Airbus A320 της εταιρείας Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η είδηση της αεροπορικής τραγωδίας, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Εκτός από την τραγική αυτή ανακοίνωση, ο κ. Ολαντ είπε ακόμη ότι είναι πολύ δύσκολή η πρόσβαση στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου και ότι σε αυτό επέβαινε μεγάλος αριθμός Γερμανών πολιτών.



«Πρόκειται για μια αεροπορική τραγωδία και θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε και να βρούμε τα αίτια που την προκάλεσαν», σημείωσε.
Κλείσιμο

«Είναι μια τραγωδία για την χώρα μας», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος επικοινώνησε και συζήτησε για το τραγικό αυτό δυστύχημα με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και με τον Βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα μαζί με τη σύζυγό του τη Γαλλία.

Ο βασιλιάς Φελίπε βρέθηκε στα Ηλύσια Πεδία και είδε τον κ. Ολαντ -όπως ήταν προγραμματισμένο- ωστόσο, σε λίγη ώρα αναμένεται να επιστρέψει στην Ισπανία αφού, μεταξύ άλλων, στο αεροπλάνο επέβαιναν και αρκετοί Ισπανοί πολίτες.

Πάντως, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο κ. Ολάντ εξέφρασε την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων, τονίζοντας ότι θα συσταθεί μια συμβουλευτική ομάδα η οποία θα παρέχει ψυχολογική υποστήριξη, σε όσους το χρειάζονται.  



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης