Γεγονός η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση πέους παγκοσμίως

Γεγονός η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση πέους παγκοσμίως

Ο ασθενής έχει ανακτήσει την πλήρη χρήση του νέου οργάνου, ανακοίνωσαν οι γιατροί στο Πανεπιστήμιου του Στέλενμπος

Γεγονός η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση πέους παγκοσμίως
Γιατροί στη Νότια Αφρική ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση πέους παγκοσμίως είναι γεγονός, τρεις μήνες μετά την επέμβαση.

«Ηταν τιμή μου που συμμετείχα στην πρώτη παγκοσμίως επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο» είπε ο Καθηγητής Φρανκ Γκράου, επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Στέλενμπος. 

Η εννιάωρη χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο πλαίσιο μιας πιλοτικής μελέτης του νοσοκομείου Τίγκερμπεργκ και του πανεπιστημίου Στέλενμπος, και σύμφωνα με τους γιατρούς «ο ασθενής έχει πλέον ανακτήσει την πλήρη χρήση του νέου οργάνου».

Κλείσιμο
Η τεχνική αυτή θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο μέλλον και σε άνδρες που έχουν χάσει τα γεννητικά τους όργανα από καρκίνο ή να αποτελέσει μια λύση ανάγκης σε περιπτώσεις σοβαρής στυτικής δυσλειτουργίας.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή. Για έναν νεαρό άνδρα 18-19 χρονών η απώλεια του πέους μπορεί να αποδειχθεί πολύ τραυματική εμπειρία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αντρέ βαν ντερ Μέρβε, ο επικεφαλής της ουρολογικής μονάδας του πανεπιστημίου.

«Στη Νότια Αφρική η ανάγκη για αυτού του είδους τις επεμβάσεις είναι μεγαλύτερη από τις άλλες περιοχές του κόσμου επειδή πολλοί νέοι χάνουν κάθε χρόνο τα πέη τους λόγω των επιπλοκών από τις παραδοσιακές περιτομές», είπε ο Βαν ντερ Μέρβε.

Ο ασθενής, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, ήταν 21 ετών όταν οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το πέος του λόγω των πολύ σοβαρών επιπλοκών που παρουσίασε μετά από μια παραδοσιακή περιτομή στο πλαίσιο μιας τελετής ενηλικίωσης.

Η εύρεση ενός δότη ήταν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους επιστήμονες. Το πέος προήλθε από έναν δότη που είχε δωρίσει τα όργανά του για μεταμόσχευση, είπαν οι γιατροί χωρίς να δώσουν περισσότερες διευκρινίσεις.

Κάθε χρόνο χιλιάδες νέοι, κυρίως από τη φυλή Ξόσα, υποβάλλονται σε περιτομή στο πλαίσιο μιας τελετής ενηλικίωσης. Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι 250 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο το πέος τους λόγω επιπλοκών. Στις τελετές αυτές οι νέοι είναι υποχρεωμένοι να μείνουν για πολλές εβδομάδες σε ειδικά κατασκευασμένες καλύβες, μακριά από την κοινότητά τους, να ξυρίσουν τα κεφάλια τους και να καλύψουν όλο τους το σώμα, από την κορυφή μέχρι τα νύχια, με λευκό πηλό.

Στο πλαίσιο της μελέτης άλλοι εννέα ασθενείς περιμένουν τη σειρά τους για να υποβληθούν σε μεταμόσχευσή αλλά δεν έχει διευκρινιστεί το πότε θα γίνει αυτό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης