Europe 1: Τέλος οι τσακωμοί για τους «Μερκολάντ»

Europe 1: Τέλος οι τσακωμοί για τους «Μερκολάντ»

Απεικονίζοντας τη Γερμανίδα καγκελάριο με κλειστά τα μάτια να απολαμβάνει την αγκαλιά του Γάλλου προέδρου, το γαλλικό δίκτυο σχολιάζει πως τα τρομοκρατικά κτυπήματα στο Παρίσι τον περασμένο Ιανουάριο έφεραν πιο κοντά τους δύο ηγέτες

Europe 1: Τέλος οι τσακωμοί για τους «Μερκολάντ»
«Τέλος οι τσακωμοί για τους "Μερκολάντ"», γράφει στην ιστοσελίδα του το γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο «Europe 1» αναφερόμενο στη σημερινή συνάντηση των ηγετών του γαλλογερμανικού άξονα στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Απεικονίζοντας τη Γερμανίδα καγκελάριο με κλειστά τα μάτια να απολαμβάνει την αγκαλιά του Γάλλου προέδρου, το γαλλικό δίκτυο σχολιάζει πως τα τρομοκρατικά κτυπήματα στο Παρίσι τον περασμένο Ιανουάριο έφεραν πιο κοντά τους δύο ηγέτες. 

Κλείσιμο


Μετά τη δύσκολη αρχή στις σχέσεις των δύο ηγετών, τώρα η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ φαίνεται ότι έχουν βρει τους ρυθμούς τους για το καλό της Ευρώπης. Η Άνγκελα Μέρκελ μεταβαίνει σήμερα στο Παρίσι όπου θα απολαύσει το πρωινό της με τον Γάλλο πρόεδρο με κύριο πιάτο την Ουκρανία, την Ελλάδα και την προετοιμασία του Βερολίνου για το G7 που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στη Γερμανία.  

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, οι σχέσεις των ηγετών Γερμανίας - Γαλλίας βελτιώθηκαν σημαντικά, σχολιάζει το «Europe 1». Επικαλούμενο τη γερμανική εφημερίδα «Bild», τo γαλλικό δίκτυο αναφέρει πως η εικόνα στη μεγαλειώδη πορεία ενότητας στο Παρίσι με τη Μέρκελ στην αγκαλιά του Γάλλου προέδρου δείχνει πως, μία νέα εποχή ανατέλλει στις σχέσεις τους . 

«Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας έχουν πλέον συσφίξει τις σχέσεις τους. Στις 11 Ιανουαρίου του 2015, γεννήθηκαν οι "Μερκολάντ"», υποστηρίζει το επίμαχο άρθρο και προσθέτει: «Οι Γερμανοί εξεπλάγησαν με την ταχύτητα που αντέδρασε ο Φρανσουά Ολάντ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις αποδεικνύοντας κατά την μεγαλειώδη πορεία ενότητας ότι, η Γαλλία είναι δυνατή αφού κατάφερε να ενώσει στο παρισινό έδαφος όλο τον κόσμο». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης