Προτάσσοντας τα γυμνά στήθη της, μία ακτιβίστρια των FEMEN έδωσε το "παρών", ανήμερα των Χριστουγέννων, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, αρπάζοντας τον μικρό Ιησού από τη φάτνη.
Αφήνοντας άφωνους τους παρευρισκομένους και μία ώρα μετά την χριστουγεννιάτικη ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου, μία κατάξανθη ακτιβίστρια της οργάνωσης, φορώντας μόνο το παντελόνι της, πέρασε τα κιγκλιδώματα για να κατευθυνθεί προς τη φάτνη που κοσμεί την πλατεία προκειμένου να αρπάξει το άγαλμα που απεικονίζει τον Ιησού χριστό. Η αρπαγή του μικρού αγάλματος έγινε άμεσα αντιληπτή από την ιταλική αστυνομία. Ένας καραμπινιέρι έτρεξε προς το μέρος της για να την σταματήσει, έριξε στο γυμνό στήθος της ένα παλτό και της πήρε πίσω το μικρό άγαλμα.
Κλείσιμο
Αμέσως μετά την σύλληψή της, η ξανθιά ακτιβίστρια φώναξε: "Ο Θεός είναι γυναίκα", σύνθημα το οποίο ήταν γραμμένο με μαύρη μπογιά στο γυμνό της στήθος. Ωστόσο, οι παρευρισκόμενοι, ανάμεσά τους και πολλοί τουρίστες από την Ασία, άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες απαθανατίζοντας το γεγονός. Μάλιστα, ορισμένα δημοσιεύματα στο Ιντερνέτ έκαναν λόγο- λανθασμένα πάντως- για την γυμνόστηθη ακτιβίστρια, Ίννα Σεβτσένκο, την ηγέτιδα της γυμνόστηθης οργάνωσης, λόγω της εκπληκτικής ομοιότητάς της με αυτήν που άρπαξε το άγαλμα του Ιησού από τη φάτνη.
Δεν είναι,πάντως, η πρώτη φορά που οι Femen διαδηλώνουν υπέρ της ελεύθερης άμβλωσης και γενικότερα, υπέρ της γυναικείας χειραφέτησης στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό. Πέρυσι, τρεις γυμνόστηθες ακτιβίστριες της οργάνωσης είχαν δώσει το "παρών" προκαλώντας τους παρευρισκόμενους αφού τόλμησαν να τοποθετήσουν θρησκευτικά σύμβολα στην οπίσθια πλευρά τους.
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.