Τουρκία: Ετοιμάζει νέο παλάτι στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν;

Τουρκία: Ετοιμάζει νέο παλάτι στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν;

Δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αποκαλύπτουν τα σχέδια του Τούρκου προέδρου και για εξοχική -καλοκαιρινή – πολυτελή κατοικία στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου - Τι συμβαίνει με την «ανακαίνιση» στο ιστορικό ανάκτορο Βαχντετίν 




Τουρκία: Ετοιμάζει νέο παλάτι στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν;
Μετά τον σάλο που ξέσπασε για το νέο παλάτι «Ak Saray» που έχτισε και εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, νέα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αποκαλύπτουν τα σχέδια του Τούρκου προέδρου και για εξοχική -καλοκαιρινή – πολυτελή κατοικία. Στην Κωνσταντινούπολη αυτή τη φορά. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα δημοσιεύματα το ιστορικό ανάκτορο Βαχντετίν με την εκπληκτική θέα στο Βόσπορο που λειτουργούσε ως κατοικία των διαδόχων του σουλτάνου στα χρόνια της οθωμανικής αυτοκρατορίας «ανακαινίζεται». 

Κλείσιμο


Κυβερνητικές πηγές ωστόσο, ισχυρίζονται ότι το κτίσμα κατέρρεε και χρειαζόταν άμεση ανακαίνιση.  Η Hurriyet μάλιστα γράφει ότι ο Ερντογάν θα χρησιμοποιεί και το ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ που επίσης «βλέπει» στο Βόσπορο και έτσι  θα μπορεί να κυκλοφορεί σε δύο παλάτια ταυτόχρονα. 



Τα δύο παλάτια στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου είναι πια μουσεία και υπό κανονικές συνθήκες το κοινό θα πρέπει να έχει ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά.

Διαμαρτυρίες για το παλάτι στην Άγκυρα

Την ίδια ώρα με κόκκινη μπογιά σε πλαστικά μπουκάλια απάντησαν διαδηλωτές της νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στους αστυνομικούς οι οποίοι τους εμπόδιζαν να σφραγίσουν με αλυσίδες το νέο χλιδάτο παλάτι του Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό που εξοργίζει τους κεμαλιστές δεν είναι μόνο η τεράστια δαπάνη για το υπερπολυτελές παλάτι του Τούρκου προέδου αλλά ο συμβολισμός από το γεγονός ότι η ανέγερσή του έσβησε από τον χάρτη της πρωτεύουσας το 150 στρεμμάτων αγρόκτημα του Κεμάλ Ατατούρκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης