Ξυρίζονται στην Τουρκία για να μην τους πουν τζιχαντιστές!

Ξυρίζονται στην Τουρκία για να μην τους πουν τζιχαντιστές!

Οι Κούρδοι της Τουρκίας ζητούν από την Άγκυρα να έχει ενεργό ρόλο στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

Ξυρίζονται στην Τουρκία για να μην τους πουν τζιχαντιστές!
Ουρές έξω από τα κουρεία στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας με τους εκπροσώπους του ισχυρού φύλου να σπεύδουν να απαλλαγούν από το μούσι που τους στιγματίζει, όπως πιστεύουν, ως τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με το BBC, τις τελευταίες μέρες, στη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Τουρκίας, σημειώθηκαν πολύνεκρες συγκρούσεις αστυνομικών με Κούρδους διαδηλωτές οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση της Άγκυρας ενεργό ρόλο στην μάχη κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους προκειμένου να σταματήσει η αιματοχυσία στο Κομπάνι.

Κλείσιμο


Ο κουρδικός θύλακας, που βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία, πολιορκείται τις τελευταίες μέρες από το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, που επικαλείται ιδιοκτήτες κουρείων στο Ντιγιάρμπακιρ, καθημερινά τουλάχιστον 15 άνδρες ζητούν από τους κουρείς να ξυρίσουν τη γενειάδα τους, ώστε να μην δημιουργείται η εντύπωση στους κατοίκους της πόλης ότι διάκεινται θετικά στους τζιχαντιστές ή ότι μπορεί να έχουν διασυνδέσεις με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους,

"Κάνω 15 χρόνια αυτή τη δουλειά και ποτέ δεν είχα τόσους πολλούς πελάτες που ζητούν ξύρισμα», δήλωσε ένας κουρέας στην κουρδική πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Τουρκία το μουστάκι θεωρείται σύμβολο αρρενωπότητας κι ένα αξεσουάρ της μόδας. Για το λόγο αυτό, όπως έχουν επισημάνει παλαιότερα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, οι πλαστικοί χειρουργοί κάνουν χρυσές δουλειές στη χώρα βοηθώντας τους άνδρες που δεν έχουν έντονη τριχοφυία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης