Για να γίνει διάσημος επισκέφτηκε την Βόρειο Κορέα ο 25χρονος Αμερικανός

Για να γίνει διάσημος επισκέφτηκε την Βόρειο Κορέα ο 25χρονος Αμερικανός

Δικαστήριο της Βόρειας Κορέας έκρινε ένοχο τον Αμερικανό πολίτη με την κατηγορία της σκόπιμης σύλληψής του και καταδικάστηκε σε έξι χρόνια καταναγκαστικής εργασίας.

Για να γίνει διάσημος επισκέφτηκε την Βόρειο Κορέα ο 25χρονος Αμερικανός
Σύμφωνα με τα Βόρειο Κορεάτικα ΜΜΕ ο 25χρονος Καλιφορνέζος Μάθιου Μίλερ ήθελε να γίνει διάσημος συναντώντας τον Αμερικανό ιεραπόστολο Κένεθ Μπάε ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακή της Βόρειας Κορέας

Ο Αμερικάνος είχε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA είχε προετοιμάσει την ιστορία του και την είχε αποτυπώσει σε ένα τετράδιο καθώς έψαχνε καταφύγιο αφού απέτυχε να συλλέξει πληροφορίες για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Διέπραξε τα αδικήματα με την ελπίδα να γίνει ένας παγκοσμίως διάσημος άντρας και ένας δεύτερος Σνόουντεν μέσω του σκόπιμου χουλιγκανισμού» ανέφερε μεταξύ άλλων το πρακτορείο ειδήσεων αναφερόμενο στον πρώην εργαζόμενο της αμερικανικής υπηρεσίας NSA ο οποίος καταζητείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη διαρροή μυστικών πληροφοριών.

Κλείσιμο
«Πρόκειται για μια απαράδεκτη προσβολή και κοροϊδία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και για το λόγο αυτό άξιζε την τιμωρία» συμπλήρωσε το KCNA.

Ο 25χρονος Μίλερ συνελήφθη τον Απρίλιο, όταν έσκισε την τουριστική βίζα που χρησιμοποίησε για να εισέλθει στην χώρα σύμφωνα πάντα μετά κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειο Κορέας. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης