Κίνα: Τρεις μαθητές νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο

Κίνα: Τρεις μαθητές νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο

Ο δράστης ήταν πατέρας μαθήτριας του σχολείου και μετά την επίθεση αυτοκτόνησε

Κίνα: Τρεις μαθητές νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο
Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε σήμερα, Δευτέρα, σε δημοτικό σχολείο της κεντρικής Κίνας, κατά την πρώτη ημέρα των μαθημάτων ύστερα από τις καλοκαιρινές διακοπές, και επιτέθηκε σε εννέα ανθρώπους σκοτώνοντας τρεις μαθητές, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε πηδώντας από το μπαλκόνι, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η επίθεση σημειώθηκε στο δημοτικό σχολείο Ντονγκφάνγκ της πόλης Σιγιάν στην επαρχία Χουμπέι.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο δράστης ήταν πατέρας μίας μαθήτριας που φοιτούσε στο συγκεκριμένο σχολείο και επιτέθηκε εναντίον των μαθητών επειδή η διεύθυνση του σχολείου δεν είχε επιτρέψει στην κόρη του να εγγραφεί για το νέο τρίμηνο καθώς δεν είχε ολοκληρώσει τις σχολικές της εργασίες στη διάρκεια των διακοπών, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV στο μικρομπλόγκ του.

Κλείσιμο
Ο δράστης -του οποίου έγινε γνωστό μόνο το επίθετο Τσαν- τραυμάτισε έναν καθηγητή και οκτώ μαθητές, τρεις εκ των οποίων πέθαναν κατά την μεταφορά τους στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον CCTV.

Σπανίως σημειώνονται βίαια εγκλήματα στην Κίνα, σε σύγκριση με άλλες χώρες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις εναντίον σχολείων και μαθητών ανά τη χώρα. Το κύμα βίας έχει οδηγήσει σε δημόσιες εκκλήσεις για την αναγκαιότητα της λήψης μέτρων προστασίας των ανηλίκων σε μία χώρα όπου τα περισσότερα ζευγάρια έχουν ένα παιδί.

Τον Μάιο, ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι τραυμάτισε οκτώ μαθητές σε δημοτικό σχολείο μίας άλλης πόλης στην Χουμπέι.

Τον Δεκέμβριο του 2012, άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε στο δημοτικό σχολείο χωριού στην κεντρική επαρχία Χενάν και τραυμάτισε 23 μαθητές.

Οι σχολικοί φύλακες στην Κίνα συνήθως δεν είναι εξοπλισμένοι ή εκπαιδευμένοι για να αποτρέπουν τέτοιες επιθέσεις.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης