Με τον αέρα του μεγάλου νικητή ο Φάρατζ στη Βρετανία

Με τον αέρα του μεγάλου νικητή ο Φάρατζ στη Βρετανία

Προσπάθεια ανασύνταξης για τον μεγάλο χαμένο των εκλογών, το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον - Ετοιμάζεται να ανακοινώσει μέτρα κατά της εισροής μεταναστών

Έχασε την φωνή της επειδή δεν την άκουγαν στην τάξη
Με τον αέρα του μεγάλου νικητή ο Φάρατζ στη Βρετανία
Με τον αέρα του νικητή, ο σταρ των ευρωσκεπικιστών της Βρετανίας Νάιτζελ Φάρατζ, περπατά στους δρόμους του Λονδίνου αναμένοντας το τελικό αποτέλεσμα της ευρωκάλπης την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον ανασυντάσσεται μετά τις κακές επιδόσεις του Συντηρητικού Κόμματος στις τοπικές εκλογές.

Εάν επαληθευτούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κόμμα Ανεξαρτησίας (UKIP) του Φάρατζ θα βγει όχι μόνο ιδιαίτερα ενισχυμένο στις ευρωεκλογές αλλά θα έρθει και πρώτο, κατατροπώνοντας τους Συντηρητικούς και τους Εργατικούς, τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας.

Το κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού μετρά τις πληγές του και προσπαθεί απεγνωσμένα να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του.

Στις τοπικές εκλογές που διεξήθησαν στη Βρετανία παράλληλα με τις ευρωεκλογές, ήδη από τις 22 Μαΐου, το αντι-ευρωπαϊκό UKIP αναδεικνύεται, σύμφωνα και με τα μέχρι στιγμής καταμετρημένα αποτελέσματα, ο μεγάλος νικητής.

Σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες Independent και Guardian, το αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας κατέγραψε σημαντικά οφέλη στις τοπικές εκλογές, αφαιρώντας έδρες τόσο από το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, όσο και από το Εργατικό Κόμμα. Το UKIP του Φάρατζ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, την έξοδο του Λονδίνου από την Ευρωπαική Ένωση και τη μείωση του αριθμού των μεταναστών.
Κλείσιμο

Ο επικεφαλής των ευρωσκεπτικιστών ποντάρει στο να εκμεταλλευτεί τις καλές επιδόσεις του στις τοπικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές για να ενισχύσει τη δυναμική του, ώστε να εξασφαλίσει τις πρώτες του έδρες κατά τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα το 2015.

Την ίδια ώρα, παρακολουθώντας την πτωτική πορεία του κόμματός του, ο πρωθυπουργός Ντέβιντ Κάμερον ετοιμάζεται να κάνει πιο αυστηρή τη μεταναστευτική πολιτική του και, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά πρακτορεία, το Λονδίνο ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα μέτρα που θα φρενάρουν την εισροή των μεταναστών στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι 212.000 μετανάστες διέσχισαν τα βρετανικά σύνορα το 2013, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, κατά το προηγούμενο έτος, οι μετανάστες που εισήλθαν στη Βρετανία έφθαναν τους 526.000 ενώ μέσα στο έτος οι 314.000 αποχώρησαν. Η μεταναστευτική πολιτική έχει εξελιχθεί σε βασικό θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βρετανία, με τον Νάιτζελ Φάρατζ να κεφαλαιοποιεί στις κάλπες την αντίθεσή του στην ελεύθερη είσοδο στη Βρετανία, ακόμα και των υπολοίπων Ευρωπαίων πολιτών. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε υποσχεθεί το 2010, όταν ανέλαβε την εξουσία, να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών προς τη Βρετανία σε λιγότερους από 100.000 έως το 2015, στη λήξη της κυβερνητικής του θητείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης