Τουρκία: Ήταν ο Κεμάλ ομοφυλόφιλος;

Τουρκία: Ήταν ο Κεμάλ ομοφυλόφιλος;

Σάλος από φωτογραφία του ιστορικού Τούρκου ηγέτη στην παραλία, που εγείρει ερωτήματα για την... αρρενωπότητά του

Τουρκία: Ήταν ο Κεμάλ ομοφυλόφιλος;
Προβλήματα με τη Δικαιοσύνη στην Τουρκία ίσως αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδας που δημοσίευσαν μία φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ σε μια παραλία.

Οι συντάκτες συνοδεύουν τη φωτογραφία με κείμενο, στο οποίο θέτουν ερωτήματα για το αν ο Ατατούρκ ήταν αρκετά... «αρρενωπός»!

Το κείμενο αναφέρει ότι η στάση του Κεμάλ Ατατούρκ δεν είναι επαρκώς «ανδρική» και σημειώνει ότι ο Τούρκος πολιτικός δεν παντρεύτηκε ποτέ, ούτε απέκτησε παιδιά, παρόλο που είχε πολλές «θαυμάστριες» στη ζωή του.

Κλείσιμο
Ο Κεμάλ Ατατούρκ υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας και ένας ηγέτης - σύμβολο για τον τουρκικό λαό, που τη δόξα του θα ζήλευαν και ηγέτες του εκτοπίσματος του Μάο ή του Στάλιν, οι οποίοι έχουν κατά καιρούς «θεοποιηθεί»!

Ο «θόρυβος» για το αν ο Ατατούρκ ήταν ομοφυλόφιλος ή όχι μεγάλωσε ακόμα περισσότερο, όταν την είδηση δημοσίευσε και η τουρκική εφημερίδα Habertόrk.

Πάντως, οι δικαστικές αρχές της χώρας, προς το παρόν, αποφάσισαν ότι δεν θα ασκήσουν δίωξη για την επίμαχη φωτογραφία, επειδή δεν αντίκειται στις διατάξεις του νόμου περί Τύπου.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες της επίμαχης ιστοσελίδας δηλώνουν ότι είναι νόμιμοι, σύμφωνα με το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το νόμο περί λογοκρισίας και ελευθεροτυπίας που επικρατεί στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τους βιογράφους του, ο Ατατούρκ εκτός από άθεος, ήταν επιρρεπής στον αλκοολισμό και πίστευε στη μαγεία, στις δεισιδαιμονίες και στην ύπαρξη σκοτεινών δυνάμεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης