Η γνωστή από τις «επιθέσεις» της ανά τον κόσμο οργάνωση των Femen έκαναν την εμφάνισή τους το πρωί της Κυριακής και στην Τουρκία, που σήμερα ψηφίζει στις τοπικές εκλογές.
Σε εκλογικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου μάλιστα είχε ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Εντρογάν, καθώς ανήκει στην περιφέρειά του, δύο γυναίκες έβγαλαν τις μπλούζες τους και ανέβηκαν γυμνόστηθες πάνω στα τραπέζια του κέντρου. Πάνω στο στήθος τους ήταν γραμμένη η φράση «Ban Erdogan», δηλαδή «Απαγορεύστε τον Ερντογάν», σε μια ευθεία αναφορά στην πρόσφατη απαγόρευση του Twitter και του YouTube εκ μέρους του Τούρκου Πρωθυπουργού.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι