Νετανιάχου: Δε θα επιτρέψουμε στο Ιράν να κατασκευάσει ατομική βόμβα

Νετανιάχου: Δε θα επιτρέψουμε στο Ιράν να κατασκευάσει ατομική βόμβα

«Το ιρανικό καθεστώς υποστηρίζει την τρομοκρατία», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από την Ιταλία που βρίσκεται για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Λέτα

Νετανιάχου: Δε θα επιτρέψουμε στο Ιράν να κατασκευάσει ατομική βόμβα

Από τη Ρώμη όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, έστειλε αυστηρό μήνυμα στο Ιράν, μετά την ιστορική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

«Ας μην τρέφουμε αυταπάτες: το Ιράν προσπαθεί να κατασκευάσει ατομική βόμβα. Είναι ένα καθεστώς που υποστηρίζει την τρομοκρατία. Δε θα επιτρέψουμε στο Ιράν να χρησιμοποιήσει ατομική δύναμη εναντίον μας», δήλωσε μιλώντας σε εβραϊκή συναγωγή της ιταλικής πρωτεύουσας.

Κλείσιμο

Τόνισε, μάλιστα, πως στις απειλές, το Ισραήλ θα απαντήσει καταλλήλως και όταν είναι απαραίτητο.

Συμπληρώνοντας, κάλεσε τον κόσμο να μην ξεγελιέται από τα χαμόγελα, αναφερόμενος στο σύγχρονο προφίλ που θέλει να περάσει ο νέος πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί.

«Δε θα μείνω σιωπηλός. Το Ισραήλ βλέπει καθημερινά τον κίνδυνο πίσω από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Δε θα σιωπήσω ακόμα και αν απειληθούν τα ισραηλινά συμφέροντα», επισήμανε.

Έχοντας δίπλα του τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα, τόνισε πως το Ισραήλ αντιμετώπισε μίσος και καταδίωξη, αλλά ο λαός ζει και το κράτος είναι δυνατό και αναπτύσσεται.

Μάλιστα, τόνισε πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Ιταλία και τη χώρα του είναι εξαιρετικές, ενώ αύριο αναμένεται να συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο, στον οποίο, όπως είπε, θα προτείνει να ταξιδέψει σύντομα στο Ισραήλ.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης