Διάβημα για ζημιές σε αυτοκίνητα με πινακίδες ΠΓΔΜ στη Βόρεια Ελλάδα

Διάβημα για ζημιές σε αυτοκίνητα με πινακίδες ΠΓΔΜ στη Βόρεια Ελλάδα

Το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ διαμαρτύρεται, επίσης, για συγκέντρωση της Χ.Α. στα σύνορα των δύο χωρών

Τριάντα χρόνια από τον θάνατο του Τίτο
Διάβημα για ζημιές σε αυτοκίνητα με πινακίδες ΠΓΔΜ στη Βόρεια Ελλάδα
Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκο, προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εξαιτίας των «συχνών περιστατικών πρόκλησης ζημιών», σε αυτοκίνητα με πινακίδες κυκλοφορίας ΠΓΔΜ, εντός της ελληνικής επικράτειας.

Πριν από μερικές ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, στο οποίο και υπάγεται η αστυνομία, ανακοίνωσε ότι από την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν πινακίδες από τουλάχιστον 30 αυτοκίνητα πολιτών της ΠΓΔΜ, που παραθέριζαν σε θέρετρα της Βόρειας Ελλάδας.

Στο ίδιο διάβημα, εκφράζεται επίσης η διαμαρτυρία της ΠΓΔΜ «για την οργανωμένη συγκέντρωση που έλαβε πρόσφατα χώρα στα σύνορα Ελλάδας -ΠΓΔΜ, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη ακραία εθνικιστικού έντυπου υλικού που συνοδεύθηκε με προσβολές, απειλές και ρητορική μίσους κατά των πολιτών της ΠΓΔΜ» (σ.σ. πρόκειται για συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής στις συνοριακές διόδους της Νίκης και των Ευζώνων). Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ «αναμένει από τις ελληνικές αρχές να αναλάβουν κατάλληλα μέτρα προκειμένου να αποτραπούν μελλοντικά αυτά τα περιστατικά».
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης