Έφυγε αιφνιδιαστικά από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 65 ετών ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας, Βλαντιμίρ Μάκεϊ, όπως αναφέρει το Sputnik Belarus.
«Ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Βλαντιμίρ Μάκεϊ πέθανε ξαφνικά», αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Ανατόλι Γκλαζ.
Σημειώνεται πως ο Μάκεϊ είχε προγραμματίσει να συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του, του Σεργκέι Λαβρόφ τη Δευτέρα.
Ο Βλαντιμίρ Μάκεϊ γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1958. Από το 1993 υπηρετούσε τη διπλωματική υπηρεσία της Λευκορωσίας: ήταν αναπληρωτής επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας πρωτοκόλλου του Υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας, εκπρόσωπος της Δημοκρατίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, σύμβουλος της πρεσβείας στη Γαλλία, επικεφαλής του τμήματος πανευρωπαϊκής συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών.
Από το 2000 έως το 2008 διετέλεσε βοηθόςτου προέδρου της Λευκορωσίας, ενώ την περίοδο 2008-2012 ήταν επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης. Διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών στις 22 Αυγούστου 2012.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.