Συντριβή αγγλικού F-35: Βίντεο δείχνει τη στιγμή της συντριβής του μαχητικού F-35 στη Μεσόγειο

Συντριβή αγγλικού F-35: Βίντεο δείχνει τη στιγμή της συντριβής του μαχητικού F-35 στη Μεσόγειο

Το βίντεο παρουσιάζουν η DailyMail και το Sky News - Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την απογείωση του αεροσκάφους από το   αεροπλανοφόρο  HMS Queen Elizabeth σε διεθνή ύδατα - Διασώθηκε ο πιλότος

f35_mesogeios
Η συντριβή ενός βρετανικού μαχητικού F-35 στη διάρκεια «πτήσης ρουτίνας» πριν από περίπου δέκα ημέρες, είχε προκαλέσει ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο αυτή σημειώθηκε και «συναγερμό» στις στρατιωτικές υπηρεσίες της Βρετανίας για τον εντοπισμό και την ανάκτηση των συντριμμιών.

Ένα νέο βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο και παρουσιάζουν τόσο η DailyMail όσο και το SkyNews, δείχνει τη στιγμή που το αεροσκάφος επιχειρεί να απογειωθεί από το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού, ωστόσο δεν τα καταφέρνει και συντρίβεται στη θάλασσα. Μάλιστα, διακρίνεται και ο πιλότος - ο οποίος σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, πρόλαβε να εκτοξευθεί από το αεροσκάφος πριν τη συντριβή - να προσγειώνεται με το αλεξίπτωτο στο νερό.

Δείτε το βίντεο

F35 Crash


Ο πιλότος διασώθηκε από ελικόπτερο του Ναυτικού, φέροντας ελαφρά τραύματα. Στο μεταξύ, δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν μετά τη συντριβή, απέδωσαν το περιστατικό σε ένα κάλυμμα βροχής που δεν αφαιρέθηκε πριν από την απογείωση.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας, που κλήθηκε να σχολιάσει το βίντεο, ανέφερε: «Γνωρίζουμε για το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε τις πιθανές αιτίες αυτού του περιστατικού. Οι προσπάθειες ανάκτησης συνεχίζονται και το Τμήμα Διερεύνησης Ατυχημάτων Άμυνας θα αναφέρει τα προκαταρκτικά ευρήματά του, όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή».

Κλείσιμο
Σημειώνεται πως στο αεροπλανοφόρο Queen Elizabeth βρίσκονταν οκτώ βρετανικά F-35 και άλλα 12 από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης «Όμικρον» και στη Σουηδία

Πόσο χρόνο θα χρειαστεί η παραγωγή νέων εμβολίων για τη μετάλλαξη Omicron

«Ήταν παλικάρι, δεν αντιμετώπιζε προβλήματα», λέει συγγενής του 48χρονου ανεμβολίαστου που πέθανε από κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης