Κορωνοϊός - Γαλλία: Η πίεση στο σύστημα υγείας «στέλνει» ασθενείς σε νοσοκομεία της Γερμανίας

Κορωνοϊός - Γαλλία: Η πίεση στο σύστημα υγείας «στέλνει» ασθενείς σε νοσοκομεία της Γερμανίας

Αναμένονται διακομιδές ασθενών από βόρειες περιοχές της Γαλλίας σε νοσοκομεία της Γερμανίας τις επόμενες μέρες

γαλλια_κορωνοιος_ελικοπτερα
Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανέφεραν πως «προβλέπονται» διακομιδές ασθενών με Covid-19 από το βόρειο τμήμα της χώρας προς τη Γερμανία, τις επόμενες ημέρες, μπροστά στο δεύτερο κύμα της επιδημίας Covid-19, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, παρά την τήρηση των μέτρων καραντίνας από τους περισσότερους Γάλλους.

Σήμερα το πρωί, την επομένη της επιστροφής από την αργία των Αγίων Πάντων, σε καμιά δεκαριά λύκεια στο Παρίσι πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις ή απόπειρες καταλήψεων από μαθητές, που διαμαρτύρονται κατά των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην εκπαίδευση, τα οποία κρίνουν ανεπαρκή λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

Η «πίεση (της επιδημίας) είναι πάρα πολύ ισχυρή σε ορισμένες περιοχές», ιδίως στην Ωβέρνη-Ρον-Αλπ (κεντροανατολικά) και στο Ω ντε Φρανς (βόρεια), εξήγησε ο Φρεντερίκ Βαλτού, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομείων της Γαλλίας (FHF).

«Διακομιδές (ασθενών) προς άλλες περιοχές, δηλαδή προς άλλες χώρες, θα βοηθήσουν στο να μειωθεί αυτή η πίεση και σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι και επιτακτικές», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως οι πρώτες μεταφορές ασθενών προς τη Γερμανία ενδέχεται να γίνουν «τις επόμενες δέκα ημέρες».

Οι υγειονομικές αρχές προβλέπουν ότι θα επέλθει «ένας βαθμός κορεσμού σε καμιά δεκαριά ημέρες» στις μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τον Βαλτού.

Ειδήσεις σήμερα:

Σοκ σε γηροκομείο στα Ιωάννινα: Ολοι οι ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί!

156 κρούσματα κορωνοϊού στην Πολεμική Αεροπορία

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα και τους Έλληνες»: Το μήνυμα του πρώτου ιμάμη της Αθήνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης