Σεούλ: O Κιμ Γιονγκ Ουν πίσω από τη δολοφονία αξιωματούχου μας

Σεούλ: O Κιμ Γιονγκ Ουν πίσω από τη δολοφονία αξιωματούχου μας

Τον πυροβόλησαν και στη συνέχεια τον έκαψαν - Ο αξιωματούχος που εξαφανίστηκε ταξίδευε κοντά στα αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα με τη Βόρεια Κορέα

kim-jong-un
Οι βίαιες πρακτικές του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ δεν έχουν τέλος. Μετά τη σοκαριστική είδηση ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποκεφάλισε τον θείο του κι έβαλε το σώμα στις σκάλες κυβερνητικού κτηρίου, έγινε γνωστό από το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ότι εξαιτίας της Βόρειας Κορέας εξαφανίστηκε Νοτιοκορεάτης υψηλόβαθμος αξιωματούχος από κυβερνητικό σκάφος, ο οποίος πυροβολήθηκε και στη συνέχεια κάηκε το σώμα του.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, έσπευσε να σχολιάσει το γεγονός μιλώντας για κάτι σοκαριστικό και συνάμα πολύ θλιβερό.

Η Σεούλ δημοσιοποίησε το περιεχόμενο έκθεσης σύμφωνα με την οποία ο αξιωματούχος που εξαφανίστηκε συνδέεται με το υπουργείο Αλιείας.

Ο 47χρονος αξιωματούχος, σύμφωνα με πληροφορίες, ταξίδευε σε σκάφος στο νησί Ιονπιόνγκ, κοντά στα αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Σεούλ διατείνονται ότι η Πιονγιάνγκ πυροβόλησε τον αξιωματούχο, αφότου τον βρήκε στα αμφισβητούμενα ύδατα και στη συνέχεια έκαψε το πτώμα του.

Μάλιστα, η Σεούλ ζητά από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας να τιμωρήσει τους υπεύθυνους και να προβάλλει μια εξήγηση για το συμβάν.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας διεμήνυσε, δε, ότι το περιστατικό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό για κανέναν λόγο, ενώ όπως τόνισε οξύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε αδιέξοδο εξαιτίας της επιδίωξης της Πιονγιάνγκ για απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Κορέας είπε στο αμερικανικό δίκτυο NBC ότι η χώρα του επιχειρεί να επικοινωνήσει με τη Βόρεια Κορέα για το σοβαρό περιστατικό.

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι εκτιμάται πως ο αξιωματούχος ενδέχεται να ήθελε να μεταβεί οικειοθελώς στη Βόρεια Κορέα.

Η τελευταία φορά που η Σεούλ κατηγόρησε για δολοφονία πολίτη της την Πιονγιάνγκ, ήταν τον Νοέμβριο του 2010.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 18:00 - Πώς δεν θα πάμε στο lockdown στην Αττική

Κουκάκι: Οι εργασίες στα υδραυλικά «πρόδωσαν» τη γιάφκα

Άδωνις Γεωργιάδης: Το lockdown δεν θα γίνει ούτε αύριο, ούτε μεθαύριο - Δίνουμε μάχη να το αποφύγουμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης