Επιστήμονες ανακάλυψαν πώς να μαγειρέψετε ρύζι με λιγότερες θερμίδες

Επιστήμονες ανακάλυψαν πώς να μαγειρέψετε ρύζι με λιγότερες θερμίδες

Ένα φλιτζάνι ρυζιού υπολογίζεται πως έχει 200 θερμίδες όμως αν το μαγειρέψετε σωστά θα έχει τις μισές 

Επιστήμονες ανακάλυψαν πώς να μαγειρέψετε ρύζι με λιγότερες θερμίδες
Το ρύζι ίσως είναι από τις πιο διαδεδομένες τροφές και πρωταγωνιστεί στις κουζίνες όλες του κόσμου.

Στην Ασία υπολογίζεται πως καταναλώνεται το 90% της συνολικής παραγωγής ρυζιού αφού υπάρχει σχεδόν σε κάθε γεύμα.  Στην Καραϊβική πολλές φορές καταναλώνεται μαζί με φασόλια. Ακόμη και στην Αμερική είναι είναι μία από τις... αγαπημένες τροφές, αν και οι ποσότητες που καταναλώνονται συγκριτικά με την Ασία είναι πολύ μικρότερες. 

Κλείσιμο
Το ρύζι είναι διάσημο για δύο λόγους: είναι σχετικά φθηνό και προτιμάται μιας και είναι ιδιαίτερα εύπλαστο και ταιριάζει με πολλές διαφορετικές τροφές. 

Όμως όπως και πολλές ακόμη τροφές που περιέχουν άμυλο έχει ένα κακό με αποτέλεσμα πολλές φορές η κατανάλωσή του να έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία.

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων λευκού ρυζιού έχει συνδεθεί με τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. 

Μία κούπα μαγειρεμένου ρυζιού υπολογίζεται πως έχει περίπου 200 θερμίδες, οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονται από άμυλο το οποίο μετατρέπεται σε ζάχαρη και στη συνέχεια αποθηκεύεται ως λίπος στο σώμα. 

Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε ένας τρόπος να γίνει το ρύζι πιο υγιεινό για τον οργανισμό;

Ένας φοιτητής από το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου της Σρι Λάνκα εξετάζει έναν νέο τρόπο μαγειρέματος του ρυζιού όπου αφενός θα έχει τις μισές θερμίδες αφετέρου θα έχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό.

Ο... έξυπνος τρόπος μαγειρέματος όμως δεν είναι τίποτα παραπάνω από συγκεκριμένους χημικούς συνδυασμούς και στην πράξη γίνεται με ελάχιστα και απλά βήματα.

«Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μαγειρέψετε κανονικά το ρύζι, αλλά όταν το νερό βρίσκεται σε θερμοκρασία βρασμού πριν το ρίξετε στην κατσαρόλα προσθέστε λάδι καρύδας,  σε ποσότητα περίπου στο 3% του βάρους του ρυζιού που πρόκειται να μαγειρέψετε»,  εξηγεί ο Sudhair James, ο φοιτητής που... εφηύρε τον νέο τρόπο μαγειρέματος του ρυζιού και συμπλήρωσε: «Όταν ετοιμαστεί το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες και αυτό ήταν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης