Δείτε τον Βασίλη Λεβέντη να τρώει... γκουρμέ

Δείτε τον Βασίλη Λεβέντη να τρώει... γκουρμέ

Δείτε φωτογραφίες - Πώς ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων άλλαξε τις διατροφικές του συνήθειες μετά την επίσκεψη στις ΗΠΑ - Μοτσαρέλα, chicken wings και ξερό ψωμί

Δείτε τον Βασίλη Λεβέντη να τρώει... γκουρμέ
Στάθμευσε παράνομα την BMW του, άναψε τσιγάρο σε εσωτερικό χώρο, μοίρασε κάρτες, δοκίμασε chicken wings, στικ μοτσαρέλας και πρόσφερε κρασί τους αστυνομικούς του προτού τους εκμυστηρευτεί: «Θα μας φάνε λάχανο αν μπούμε στον ΣΥΡΙΖΑ».

Μεσημέρι περασμένου Σαββάτου στην κεντρική και κατάμεστη -λόγω του ζεστού καιρού- πλατεία Χαλανδρίου. Εδώ η εύρεση θέσης στάθμευσης ισοδυναμεί με τα έξι νούμερα του Τζόκερ.

Ο κοστουμάτος οδηγός της μαύρης BMW με τα φιμέ τζάμια αν και σταθμεύει παράνομα επί του δρόμου δίπλα σε κεντρικό φανάρι δεν ανησυχεί. Η αίσθηση σιγουριάς ότι «κανείς δεν πρόκειται να ενοχλήσει» οφείλεται -πιθανόν- στην ταυτότητα ενός εκ των επιβαινόντων. Δεν πρόκειται για όποιον κι όποιον, αλλά για τον αρχηγό ενός πολιτικού κόμματος.
Κλείσιμο



Είναι ο Βασίλης Λεβέντης της Ενωσης Κεντρώων. Μαζί του και τρεις αστυνομικοί με πολιτικά. Τον συνοδεύουν στη μεσημεριανή του εξόρμηση στο «Clock». Στο πιο ιστορικό μαγαζί της πλατείας που θυμίζει έντονα τα jazz bars της Νέας Υόρκης, με το τσιμέντο και το τούβλο να συνδυάζονται αρμονικά με το ξύλο. Μαζί με τα πιο ξακουστά χαρμάνια καφέ προσφέρει και γευστικά γκουρμέ πιάτα με κρασί, μπίρα ή οτιδήποτε τραβάει η όρεξη.

Και η όρεξη του Βασίλη Λεβέντη επιτάσσει κάτι εύπεπτο και εκλεπτυσμένο. Μια «τίμια» ποικιλία των 12 ευρώ με καραμελωμένα κρεμμύδια, φτερούγες κοτόπουλου, στικ μοτσαρέλας και μαμαδίστικα κεφτεδάκια με τη συνοδεία λευκού κρασιού σερβίρεται στο ξύλινο τραπέζι.







Ο κ. Λεβέντης θα ζητήσει και μια παγωμένη κόκα κόλα, ενώ τα ποτήρια με το κρασί προορίζονται για τους αστυνομικούς που τον συνοδεύουν - εν ώρα υπηρεσίας μεν, ωστόσο «ένα ποτηράκι κρασί δεν έβλαψε ποτέ κανέναν», όπως θα πει ο πρόεδρος.
 
Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων αργεί να σηκώσει το πιρούνι του, αφού το κινητό του τηλέφωνο χτυπά σαν δαιμονισμένο. Από τις εκφράσεις του και τα συμφραζόμενα μάλλον δείχνει ευχαριστημένος απ’ όσα ακούει -από συνεργάτες του πιθανόν- και τα οποία έχουν να κάνουν με τη σύνταξη τοποθετήσεων και ανακοινώσεων της παράταξής του σε πολιτικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Η παρουσία του στο καφέ της πλατείας δεν αργεί να αποτελέσει πόλο έλξης για θαμώνες και περαστικούς. Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων δεν κρύβεται. Αντιθέτως φαίνεται να επιδιώκει την επαφή με τον κόσμο, όπως έκανε άλλωστε μια ζωή, από το ξεκίνημα της πολιτικής του σταδιοδρομίας.







«Αν μπούμε στον ΣΥΡΙΖΑ θα μας φάνε λάχανο»
Κάποιοι τον πλησιάζουν και ανοίγουν κουβέντα. Οι πιο τολμηροί τον ρωτούν αν αληθεύουν όλα αυτά τα σενάρια που τον θέλουν να συνεργάζεται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., μετά και τις αποκαλύψεις για την προσέγγιση Λεβέντη -  Τσίπρα από τον πρώην βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος προσχώρησε στη Ν.Δ. «Κατηγορηματικά όχι», τους απαντά, και λίγο μετά στρεφόμενος προς τους αστυνομικούς του θα εξηγήσει ότι «αν μπούμε στον ΣΥΡΙΖΑ, θα μας φάνε λάχανο».

Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, θα πει κι άλλα ωραία θυμίζοντας τον παλιό καλό Λεβέντη των 90s, τότε που μέσα από μια δημόσια τηλεοπτική συχνότητα κατακεραύνωνε τους πάντες και τα πάντα ασκώντας δριμεία κριτική σε πρόσωπα και καταστάσεις της πολιτικής.





Θα μιλήσει για τον πρωθυπουργό και για «χάος μετά απ’ αυτόν», για τους «μπροστάρηδες που κυβερνούσαν μια ζωή αυτόν τον τόπο», για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη «που δεν κάνει για πρωθυπουργός αλλά είναι καλό παιδί», για τον αρχηγό των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο κ.ά.
Μεταξύ μοτσαρέλας σε στικ και chicken wings (φτερούγες κοτόπουλου) ο κ. Λεβέντης θα μοιράσει και τις... επαγγελματικές κάρτες του. «Πάρε την κάρτα μου εάν έχεις κάποιο πρόβλημα για να σε συμβουλέψω» λέει στους άλλους θαμώνες ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Κι όταν το μικρό τσιμπούσι έχει ολοκληρωθεί και παρότι βρισκόταν στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, θα υποπέσει και σε δεύτερο παράπτωμα... Μετά την παράνομη στάθμευση του οχήματός του ο κ. Λεβέντης ανάβει τσιγάρο μέσα στο μαγαζί καταστρατηγώντας σε μια στιγμή όλους τους κανόνες του savoir vivre.

Επειτα από σχεδόν δύο ώρες παραμονής στο καφέ της πλατείας, ο κ. Λεβέντης ενημερώνει τους αστυνομικούς του ότι έχει φτάσει η ώρα της αποχώρησης. Βγαίνει με το τσιγάρο στο στόμα, χαιρετά τον κόσμο, του ανοίγουν την πόρτα, μπαίνει στη μαύρη BMW και εξαφανίζεται προς άγνωστη κατεύθυνση.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης