Από την εποχή της άνθησης του ελληνικού κινηματογράφου, ήταν σχεδόν θεσμός για τα περιοδικά, την περίοδο των Χριστουγέννων, να έχουν εξώφυλλα με εορταστικό φόντο. Όλοι οι πρωταγωνιστές της χρυσής εποχής, και κυρίως οι πρωταγωνίστριες, κοσμούσαν τα εξώφυλλα των περιοδικών.
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει κάνει τα περισσότερα, αφού κάθε περιοδικό την ήθελε στο εξώφυλλο για να ανεβάσει τις πωλήσεις. Από τη στιγμή που παντρεύτηκε με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, το ζευγάρι πουλούσε περισσότερο. Πάντα όμως ήταν «Ο Δημήτρης κι εγώ», όπως χαρακτηριστικά υπέγραφε ιδόχειρα η Αλίκη. Οι μαμάδες-σταρ με τα παιδιά τους ήταν ένα ακόμη αγαπημένο θέμα για γιορτινό εξώφυλλο. Η Αλίκη με τον Γιαννάκη, η Ζωή Λάσκαρη με τη μικρή Μάρθα και αργότερα η Νόρα Βαλσάμη με τον Ερρίκο τζούνιορ παραμένουν συλλεκτικά στο είδος. Το στολισμένο χριστουγεννιάτικο έλατο ήταν απαραίτητο για τη φωτογράφιση.
Κλείσιμο
Η Έλενα Ναθαναήλ, η Ζωή Λάσκαρη, η Αλίκη φυσικά, αλλά και οι νιόπαντροι Μαρινέλλα - Τόλης Βοσκόπουλος μας χάρισαν πολύτιμα ενσταντανέ. Οι γιορτές των Χριστουγέννων για τους καλλιτέχνες κάθε άλλο παρά ξεκούραστες ήταν. Οι ηθοποιοί με τις διπλές παραστάσεις στο θέατρο και οι τραγουδιστές με τα ρεβεγιόν στα νυχτερινά κέντρα δεν έβρισκαν χρόνο για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η αλλαγή του χρόνου τούς έβρισκε στο θεατρικό σανίδι ή στην πίστα των κέντρων. Το έθιμο της βασιλόπιτας για τη νέα χρονιά στα θέατρα συνεχίζεται και στις μέρες μας. Όλοι οι συντελεστές μιας παράστασης, θίασος και τεχνικοί, γιόρταζαν την είσοδο του καινούριου χρόνου.
Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας