Οι Κεφαλλονίτες τιμούν τον «τριποντάκια» Αλέξη Παπαδάτο

Οι Κεφαλλονίτες τιμούν τον «τριποντάκια» Αλέξη Παπαδάτο

Έγραψε ξεχωριστή ιστορία στα παρκέ της Α1 και της Α2 - «Χρυσός» με την Εφήβων στο Παγκόσμιο του 1995

Οι Κεφαλλονίτες τιμούν τον «τριποντάκια» Αλέξη Παπαδάτο
Την ωραιότερη στιγμή που μπορεί να βιώσει ένας αθλητής πρόκειται να ζήσει την επόμενη Κυριακή ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και πρώην μέλος της Εθνικής ομάδας, Αλέξης Παπαδάτος.

Είναι η στιγμή εκείνη που ο τόπος σου, ο σύλλογος απ' όπου ξεκίνησες και οι συντοπίτες σου αναγνωρίζουν την αθλητική σου πορεία και σε τιμούν για τη δόξα, τις στιγμές συγκίνησης και τις διακρίσεις που τους προσέφερες.



Ο Αλέξης Παπαδάτος ξεκίνησε από την οδό Μακεδονίας στο Αργοστόλι σε ηλικία 15 μόλις ετών, με μοναδικό εφόδιο το ταλέντο του, τα όνειρα και την αγάπη του για το μπάσκετ. Κατάφερε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο που μπορεί να φτάσει ένας αθλητής: τρίτο Ολυμπιακό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην Ολλανδία το 1992,  χρυσό Πανευρωπαϊκό με την Εθνική Παίδων 1993, χρυσό Παγκόσμιο Μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων το 1995, Κύπελλο Κόρατς με τον Άρη το 1997, τρεις συμμετοχές στο ελληνικό All Star Game, αλλά και δεκάδες προσωπικοί τίτλοι και ρεκόρ.
Κλείσιμο



Μάλιστα, ο Αλέξης Παπαδάτος κατέχει ακόμα το ρεκόρ ευστοχίας τριπόντων σε μία σεζόν στην Α1, με ποσοστό 59,1%. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως για 20 ολόκληρα χρόνια παραμένει ο απόλυτος ρέκορντμαν στην Ελλάδα, με την ασύλληπτη εμφάνιση, 33 πόντοι, με 2/2 βολές, 8/8 δίποντα, 5/5 τρίποντα, που είχε κάνει σε ένα ματς του Πειραϊκού με τον Ιωνικό Νικαίας, το Φλεβάρη του 1995.



Έχει αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλητής  στην Α2 με τον Απόλλωνα Πατρών και τον Κολοσσό Ρόδου. Συμμετείχε δύο φορές στην Εuroleague με καλύτερη θέση την 8η στην Ευρώπη και το 2001 βγήκε 2ος στο πρωτάθλημα της Α1 με την ομάδα του Περιστερίου. Πρωταγωνίστησε για εννέα ολόκληρα χρόνια στην Α1 Εθνική Κατηγορία και για πέντε στην Α2 από τη θέση του play maker, ενώ γράφτηκε στην μπασκετική ιστορία ως ένας από τους πιο εύστοχους παίχτες με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά.



Ως γνήσιος Κεφαλλονίτης, δεν έκρυψε στιγμή τη λατρεία του για την ιδιαίτερη πατρίδα του. Όπου κι αν βρέθηκε, σε κάθε συνέντευξη ή δήλωσή του αναφερόταν με λόγια αγάπης για το νησί του. 

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή γι' αυτόν ήταν, όταν τον Ιανουάριο του 2014 έκλεισε την μπασκετική του διαδρομή -κατόπιν επιθυμίας του- με την ομάδα της καρδιάς του, τον Αθλητικό Σύλλογο Κεφαλονιάς.



Σε ανταπόδοση αυτών λοιπόν, ο Α.Σ.Κ. και η ΚΕΔΗΚΕ κρεμούν για πάντα τη φανέλα με το Νο7 που φόρεσε, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αντώνιος Τρίτσης, την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 και ώρα 12 το μεσημέρι.



















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης