Βίντεο: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ρεάλ, 2-0 τη Σαν Λορέντσο

Βίντεο: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ρεάλ, 2-0 τη Σαν Λορέντσο

Πρόσθεσε το τέταρτο διαμάντι στο παγκόσμιο στέμμα της και εφτασε τις 22 σερί επιτυχίες κυνηγώντας το ρεκόρ της Κοριτίμπα (24)

Βίντεο: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ρεάλ, 2-0 τη Σαν Λορέντσο
Στο μουσείο του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» υπάρχει ένα video wall σε μία σκοτεινή αίθουσα. Εκεί παίζει συνεχώς η μπομπίνα από τις μεγάλες σεζόν που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του συλλόγου. Οταν σταθείς να χαζέψεις, σου αρέσει ή όχι, καταλαβαίνεις το γιατί την αποκάλεσαν Βασίλισσα. Σε αυτή την ταινία που προβάλλεται ξανά και ξανά θα έχουν να προσθέσουν και το 2014. Για την ακρίβεια τούτη τη χρονιά θα πρέπει να την έχουν να ακούγεται σε τόνο πιο δυνατό. Ηταν σπουδαία για τη Ρεάλ. Ξεκίνησε άνοιξε με το Κόπα ντελ Ρέι, συνεχίστηκε με τον Champions League, το Σούπερ Καπ Ευρώπης και τώρα ήρθε και αυτό το 2-0 επί της Σαν Λορένστο, για να προσθέσει το χρυσάφι του παγκόσμιου τροπαίου που έχει μαζεμένο σαν στολίδι το Μουντιάλ Συλλόγων.

Πρόκειται για το τέταρτο ιδίων καρατίων πετράδι που προσθέτει στο στέμμα της, καθώς αυτή η διοργάνωση είναι ουσιαστικά η συνέχεια του πάλαι ποτέ Διηπειρωτικού (1960, 1998, 2002). Η πιο φορμαρισμένη ομάδα της υφηλίου που τρέχει 22 αγώνες πανηγυρίζοντας μόνο επιτυχίες και κυνηγάει το ρεκόρ Guinness, τα 24 ματς της Κοριτίμπα, πήγε στο Μαρόκο σαν το μεγάλο αφεντικό και δικαιολόγησε απόλυτα τον χαρακτηρισμό. Η πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής το μόνο που μπορούσε να κάνει, ήταν να παλεύει -από σκληρά έως αντιαθλητικά- ώστε να μην δεχτεί γκολ. Μόνο αυτό, δίχως να έχει καταγεγραμμένη σημαντική επιθετική ενέργεια στο ενεργητικό της.

Οι Μαδριλένοι πάλι δεν βρήκαν χώρους να παίξουν και περίμεναν έως το 37' για να απειλήσουν με τον Μπέιλ. Ο Τορίκο όμως έδιωξε σε κόρνερ. Ο Κρόος εκτέλεσε από τη γωνία, στέλνοντας τη μπάλα συστημένη στον άνθρωπο των τελικών. Σε τέτοιον δεν εξελίχθηκε φέτος ο Σέρχιο Ράμος; Ο Ισπανός αμυντικός με κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης. Η αμέσως επόμενη φάση έγινε και αυτή γκολ. Στο 51' ο Μπέιλ πήρε την πάσα του Ισκο, δεν σούταρε καλά, αλλά ο Τορίκο κυριολεκτικά το... έπνιξε κάτω από το σώμα του. Ο Μπέιλ είχε και σέντρα σουτ στο οριζόντιο δοκάρι (62'), ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο μάλλον εκνευρισμένος, έβλεπε το παιχνίδι να μην τον κάθεται, καθώς δεν του έβγαινε τίποτα. Οπως και του Μπενζεμά.

Ο Κασίγιας πάλι που συμπλήρωσε 700 συμμετοχές με τη λευκή φανέλα και είναι πίσω μόνο από τους Ραούλ (741) και Σαντίς (710) πραγματικά δεν ακούμπησε τη μπάλα στην κανονική ροή του αγώνα. Επίσης έγινε ο μοναδικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους (συλλογικούς και με Εθνική) ως αρχηγός! Και ο Κριστιάνο όμως παρά το ότι δεν σκόραρε, έγινε με τη σειρά του ο μοναδικό στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κατακτά με δύο διαφορετικούς συλλόγους: Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League, Σούπερ Καπ Ευρώπης, Μουντιάλ Συλλόγων, Χρυσή Μπάλα και Χρυσό Παπούτσι! Οσο για τη Ρεάλ, αυτή έπιασε τη Μίλαν στις 4 κατακτήσεις του θεσμού και στην πρώτη θέση των διεθνών τίτλων (20)!

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος (89' Βαράν), Πέπε, Μαρσέλο (44' Φάμπιο Κοεντράο), Καρβαχάλ (73' Αρμπελόα), Κρόος, Ισκο, Χάμες Ροδρίγκες, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά
Κλείσιμο

Σαν Λορέντσο (Εντγκάρδο Μπάουσα): Τορίκο, Γιέπες (62' Σέτο), Μερσιέρ, Μπουφαρίνι, Καλίνσκι, Καουτερούτσο (68' Μάτος), Κάνεμαν, Ορτιγόσα, Μας, Βερόν (57' Ρομανιόλι), Μπαριέντος.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης